Amsterdam, Community

Met Tupalo naar de Amsterdam Fashion Week

Als sinds 2004 heeft Amsterdam een Fashion Week. Opgericht om de wereld te laten zien dat Amsterdam een modestad is zoals Milaan en Parijs dat ook zijn. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste mode-evenement van Nederland.

Geen kaartje voor de shows weten te bemachtigen? Geen paniek, voor ons ‘gewone stervelingen’ is er Downtown, het publieksprogramma van de week. Het programma is gevuld met allerlei fashion gerelateerde events. Je hoeft echt niet zelf uit te zoeken waar je heen moet, dat hebben wij natuurlijk al voor je gedaan. Sterker nog, hier onder vind je een selectie van evenementen waar wij graag heen willen, we hebben een kaartje voor je gemaakt met de belangrijkste evenement locaties en een lijst met alle verbonden winkels die er toe doen. Hebben we iets gemist? Laat het ons dan weten via Facebook of Twitter!

6 Juli:

IloveFashion Vintage Sale:
Groene en bovendien gigantisch modebewust verantwoorde shopsessie van ILoveVintage.nl. Kleding van de 20’ies tot de 90’ies bij ilovevintage op de prinsengracht 201 van 10:00 tot 20:00. Top voor die lastig te scoren ‘unieke stukken’.

7 Juli:

Downtown Fashion Event The People of the Labyrinths, Fashion & Green:
Genieten van een mooie collectie (MET KORTING) en een drankje in de prachtige winkel van People of thé Labyrints van 13:00 tot 17:00. Je kunt hier ervaren hoe de spullen van POTL tot stand komen en zien hoe hun speciale printproces in elkaar zit.

Greenery by Droog:
Droog is niet alleen beroemd/berucht vanwege hun bijzondere concepten maar ook vanwege hun interesse in wat we misschien het beste ‘esthetische milieuvriendelijkheid’ kunnen noemen. Hergebruiken van materialen is een prominent onderdeel van de getoonde collectie. Hop even langs op de Staalstraat 7 om te zien hoe tijdloos design vormkrijgt.

8 Juli:

Scandal(e) behind the scenes:
Altijd al eens willen zien wat er nu eigenlijk echt gebeurd achter de schermen van een catwalk? Dat kan! Scandal{e} neemt je mee naar de hektiek van het opmaken in 30 seconden en een nieuw kapsel in een minuutje. Zelf toe aan een nieuwe coupe? Scandal{e} biedt je die tegen een vriendelijk AFW prijsje aan! Knippen en kijken op de Bakkerstraat 13 van 14:00 tot 17:00.

Paparazzo Extraordinaire! by Ron Galella by FOAM:
Hij staat te boek als een van de meest controversiële celebrityfotgrafen die de wereld ooit zag. Ron Galella was een echte paparazzo en zelf een soort superster. Een icoon die op de zwarte lijst stond van vele beroemdheden. De foto’s van Galella zijn vaak niet scherp en soms korrelig maar blijven op hun eigen manier mooi en spannend. Mooi genoeg voor FOAM om een expositie aan hem te wijden. In het mooiste fotografiemuseum ter wereld kun je tot 22 augustus genieten van een overzichtstentoonstelling van het werk van Galella. Aanrader! FOAM is open van 10:00 tot 18:00.

11 Juli:

Showroom Blaenk SS 2013 by Blaenk:
Wij hebben eerlijk gezegd geen idee wat het precies is maa het klinkt evenwichtig. High dresmaking. Handwerk couture op z’n best. Je mag een kijkje komen nemen in de ‘keuken’ van dit Duitse duo. Briljante made-to-measures waar je flink voor zal moeten sparen. Maar hee, dromen is altijd gratis, van 10:00 tot 18:00 welteverstaan. Zelfs op de Weteringschans 151.

12 Juli:

Raw by Culinaire Werkplaats:
Fashion is enting fancy, ook als je zelf moet koken. Marjolein Wintjes leert je samen met Eric Meursing alles wat er te weten is over rauw eten. Natuurlijk produceer je tijdens deze workshop alleen stijlvol voedsel, in de kleuren en texturen van het seizoen. De workshop wordt gehouden bij de Culinaire Werkplaats in de Fannius Scholtenstraat. Natuurlijk mag je jouw creaties op eten. Fashionable smulde doe je van 12 tot en met 14 juli van 18:00 tot 22:00.

13 Juli:

Anti Fashion Party met Bas Kosters:
Laat het maar aan een van de meest prominente Amsterdamse ontwerpers op de Fashion Week over om een lekker recalcitrant feestje te geven. Bos Kosters geeft een ‘Anti-Fashion Party’. Anti-Fashion of niet, wij raden je toch ten zeerste aan om heel goed over je outfit na te denken. Voor slechts tien euro sta je een avond met Bas in de Westerliefde.

High Fashion Low Countries:
Haute couture, lage landen. Dat is waar High Fashion Low Countries om draait. Een project van de Nederlandse Ambassade in Brussel dat Nederlandse en Belgische ontwerpen een plek geeft om hun kunsten te laten zien. Het zijn er meer dan je denkt. Absoluut de moeite waard. In de Brakke Grond van 17:00 tot 22:00.

The Young Fashion Collective:
Als de jeugd de toekomst heeft kun je er maar beter voor zorgen dat deze er beter uitziet dan gisteren. Het mes snijdt hier aan twee kanten The Young Fashion Collective zorgt er voor dat de toekomst er simpelweg goed uit ziet maar ook beter door te kiezen voor duurzame productiemethoden en recycling. Zie alles wat duurzame Fashion de toekomst gaat brengen in de Sugar Factory van 20:30.

15 Juli:

The Green Fashion Bazaar van AFW:
De eerste Green Fashion Bazar ever. Samen met Doortje Vintage organiseert de AFW een dag vintage shoppen in de Brakke grond. Op de Bazaar vindt je ontwerpers met een ‘groene visie’ en een indrukwekkende hoeveelheid vintage. Groene fashion en gave vintage shoppen die je van 11:00 tot 20:00 in de Brakke Grond.

Good Food, Good Fashion by Charlie+Mary & Beter&Leuk:
Voedsel en Fashion zijn natuurlijk een ‘match made in heaven’. Kies tijdens de Fashion Week voor het beste wat Amsterdam in beide categorieën te bieden heeft. Good Food | Good Fashion by Charlie+Mary & Beter&Leuk vult je buikje met gezond voedsel en geeft je ogen mode om van te smullen. Verantwoord en duurzaam in alle zinnen van het woord. Te vinden op de Gerard Doustraat 84.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply