Amsterdam, Community

Amsterdam ontdekken met niemand minder dan @Rrianne

Niemand kent Amsterdam beter dan de mensen die er zelf wonen. Mensen die er elke dag boodschappen doen, werken, eten en feesten. In onze eindeloze zoektocht naar de gaafste plekken van 020 vraagt Tupalo Amsterdam van tijd tot tijd Amsterdammers om tips. Deze keer dronken we koffie (Latte Machiato & Verkeerd) met Amsterdamse Twitterkoningin @Rrianne bij een van de beste koffietentjes van Amsterdam, Koffie in Oost.

We zaten niet zomaar bij Koffie in Oost, Rianne is er van overtuigd dat ze hier de beste koffie van de stad schenken. En, toegegeven, wij zaten er ook erg lekker. Volgens Rianne zijn de broodjes ook niet te versmaden. Die onthouden we maar voor de volgende keer. Een andere koffie-favoriet van Rianne is Bru, ook in Oost vlakbij het Oosterpark.

Want als we echt lekker willen lunchen dan moeten we dat doen bij Boom. Een tentje zoals Amsterdam van binnen is, relaxt en niet te gek. Geen spaties of pretenties maar gewoon lekker en echt eten. Heb je haast en wil je iets meenemen voor onderweg of juist niet en ga je voor de high tea dan moet je dat volgens Rianne doen bij de bakkerswinkel. Die zit in de Warmoestraat en op het Westergasterrein. Nog een tip van Rianne voor een fijn broodje is Le Pain Quotidien, een fijne Franse bakker.

Is het altijd om te shoppen? Stomme vraag natuurlijk want dat is het bijna altijd wel. Van Rianne leerden we dat je de mooiste schoenen ter wereld bij Paul Warmer en Azzurro kunt kopen. Met schoenen bedoelen we in dit geval schoeisel in de breedste zin van het woord, pumps, laarzen, boots en nog vele andere varianten waar wij (ik) nog nooit van gehoord heb. Hier moet je zijn als ware schoenenfetisjist.

Net als menig andere Amsterdammer mijdt Rianne de Kalverstraat en de Nieuwedijk, zeker in het weekend. In plaats daarvan winkelt ze vaak in de negen straatjes en het gebied er om heen. Aanraders zijn Cos, het iets prijzigere zusje van H&M of Zara waarom ook mannen goed terecht kunnen. Rianne koopt haar jurkjes het liefst bij Karen Millen en bezoekt voor Scandinavisch designerspul Rika, LouLou’s en Acne. Oh, en laten we de Apple Store op het Leidsche niet vergeten. Ongeëvenaard qua service. Ook SPRMRKT op de Rozengracht wordt niet overgeslagen.

Dorstig geworden van het winkelen? Snel door naar Lion Noir aan het begin (of einde) van de Reguliersdwars. Fijne Engels getinte tent met een bijzonder mooie tuin. Je kunt er heerlijk een boek lezen terwijl je geniet van je drankje.

Eten doet Rianne bij de Ysbreeker, hoog bij Canvas op de 7de. Ze gaat naar Maxwell voor de Saté en eet alle Sushi die ze op kan bij Tokyo Café. Spargo vindt ze een aanrader, net als Rosa’s Cantina en Stout als ze dicht bij het Centraal Station moet zijn. Voor tapa’s gaat ze naar Patta Negra. Kleine tip, waar je normaal tapa’s besteld met paar pauzes ertussen is het hier verstandig om alles wat je wilt hebben tegelijk te bestellen. De dames en heren van Patta Negra hebben het nog al eens druk en serveren dan direct wat ze klaar hebben.

Met vriendinnen brengt Rianne regelmatig een bezoek aan M-Lab. Een plek waar kleinere musicals en beginnende artiesten een podium krijgen. Het doel van M-lab is om het publiek, maar ook de makers, een nieuwe vorm van musicaltheater te laten zien én ervaren.

Rianne is meer van de kroegen dan clubs, voetbal kijkt (of keek) ze bij Thijssen in de Jordaan. Meer drankjes worden gedronken in Bar Italia en gedanst in de Paradiso. Net als velen, al durft niet iedereen dat toe te geven, eindigt Rianne wel eens in de Bubbels. Sterks nog, Ze is recentelijk getrouwd en hier begon de nacht van haar vrijgezellenfeest. Misschien moet je daar dus toch binnenkort nog maar eens heen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply