Amsterdam, Community

Circus Elleboog verhuisd (en doet dat niet stilletjes)

Vrijwel elke echte Amsterdammer, of in de stad opgegroeide import-Amsterdammer, heeft wel eens een kinderpartijtje bij circus Elleboog gevierd. Persoonlijk heb ik een van mijn meest trotse momenten meegemaakt terwijl ik op een grote rubberen ban balanceerde (het was overigens een blauwe bal). Al ruim 60 jaar heeft het circus een plekje in de Amsterdamse binnenstad, de laatste 32 jaar op de Passeerdersgracht. Het leukste circus van de stad verhuisd naar Amsterdam West.

Elleboog verlaat de Passeerdersgracht natuurlijk niet zonder een knallend afscheidsfeest. Het circus biedt je onder andere de mogelijkheid om te bieden op oude rekwisieten en kostuums tijdens een veiling en nogmaals te genieten van een geweldige circusdag (22 juli). De opbrengst gaat naar de stichting die beurzen verstrekt aan onbemiddelde deelnemers. Mooi doel dus, nog een reden voor mij om te kijken of ik die blauwe bal mee naar huis kan nemen…

De nieuwe locatie van het circus is te vinden in de nieuwe wijk Laan van Spartaan tegenover het Sint Lucas Andreas ziekenhuis en is geopend vanaf 1 oktober. Je hebt dus nog steeds geen excuus om je kinderen hun verjaardag te laten vieren op een bowlingbaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply