Community, Den Haag

Dagje uit in Den Haag: het vernieuwde Madurodam

Madurodam heropende afgelopen april haar deuren na een grootschalige verbouwing. En wij waren heel erg benieuwd of de nostalgie bewaard was gebleven. Want wie is er als klein kind niet een keer naar het bijzondere themapark Madurodam geweest? Herinner jij je de kermis nog en het brandje op het schip?

Madurodam koestert die herinneringen ook en heeft de klassiekers in het park gelaten. Maar er zijn ook moderne, interactieve elementen toegevoegd. Bekijk de infofilmpjes en kom te weten wat het Poldermodel nou eigenlijk is. En luister naar bijzondere Hollandse verhalen, alsof je zelf de ijzers onder de voeten hebt tijdens een elfstedentocht.

Ook kan jong én oud lekker spelen. Retro in de speeltuin of als sluiswachter / bevrachter / brandweerman in het park. Vergeet ook niet wat kleingeld mee te nemen. Er zijn nog een aantal plekken waar je voor een duppie wat beweging en muziek in de miniaturen kunt krijgen. Voor 2 euro kun je zelfs handgemaakte klompen van de klompenfabriek krijgen. Op bestelling, netjes afgeleverd met de truck.

Madurodam is misschien niet het grootste pretpark en ook zeker niet de meest spectaculaire. Maar het is wel een écht park. Een park zonder winstoogmerk. Hier voelt iedere Nederlander zich een beetje trots om in het regenachtige kikkerlandje te wonen.

Dat beetje nostalgie kunnen we allemaal wel gebruiken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply