Amsterdam

De beste pizza van Amsterdam

Een pizza is een raar ding, het ding bevind zich aan de beide uiterst van het culinaire spectrum. Je bent vast bekende met het ‘bord karton met mozzarella’ maar misschien ook wel met juweeltjes van knisperende deeg en kaas. Pizza komt uit de diepvries, bakken achterop scootertjes en heerlijk geurende houtskoolovens. Waar scoor je de lekkerste pizza van Amsterdam? We zijn ons er van bewust dat we ons met deze test op heel erg dun ijs gaan begeven. Veel mensen zijn namelijk redelijk verknocht aan hun favoriete pizzeria. We hebben het toch geprobeerd. Missen we iets? Laat het ons weten in de comments of via Facebook!

Fuoco Vivo

Pizza’s zijn hier fenomenaal. Maar dan ook echt fenomenaal, dingen zijn lekker hier. Het is geen bijzonder mooi restaurant maar dat maakt in dit geval niet zoveel uit, het heeft z’n charme. Er is echter een (groot) probleem, het bedienend personeel lijkt je te haten. Misschien ligt het aan mij, misschien niet. De mensen hier zijn behoorlijk kort af, zuchten als je een drankje extra wilt bestellen en zijn kennelijk van mening dat je die laatste slok echt niet wilt hebben. Misschien is het een soort toneelstukje, zo erg is het. Hoe dan ook, kweek wat eelt op je zieltje en ga hier proeven hoe een pizza hoort te smaken.

Forno Cummunale

Lekkerste pizza’s van Amsterdam! Heerlijk voor een snelle hap, maar ook goed voor een avondje uit. Je kunt zelfs oesters bestellen… Leuke bediening, erg mooie retro stoeltjes en alles voor een vriendelijke prijs.

De Pizzabakkers

De pizzabakkers zijn stuk voor stuk plekken waar je echt hele goede pizza’s kan eten, voor een hele goede prijs. Er zijn er drie te vinden in Amsterdam. De wisselende pizza van de maand is altijd bijzonder, je kan heerlijk Italiaans bier of een Italiaanse espressodrinken of zelfs prosecco per glas bestelen. neem vooral plastic geld mee, want bij ‘de pizzabakkers’ kun je niet met contanten betalen. vind je je eigen bank lekkerder eten, dan kunnen de heerlijke pizza’s natuurlijk ook meegenomen worden.

YamYam

Of het nou komt door de heerlijke pizaa Yamyam (die truffelsaus!), de goede akoestiek en ongedwongen sfeer of door de limoncello waar ik altijd mee afsluit, het is er iedere keer weer fijn en lekker. Ik heb er nog nooit een slechte avond gehad.

La Perla

La Perla was amper een jaar geleden nog niet meer dan een deli met een houtoven. Je kon er pizza’s afhalen en als je geluk had kon je een plaatsje bemachtigen, zo populair was La Perla. En terecht, dit is de beste Pizza tent van Amsterdam. Als je hier nog nooit bent geweest dan heb je iets gemist.
Om aan de gigantische rijen voor de deur tegemoet te komen heeft La Perla aan de overkant van de straat een restaurant geopend. Dezelfde geweldige Pizza’s die je rustig zittend nut opeten. Misschien wel de allerbeste…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply