Portofino Rotterdam
Community, Rotterdam

De grappigste reviews van 2011

Omdat het einde van 2011 nadert en omdat ik van lijstjes hou, verzamelde ik de aller-aller-aller grappigste reviews van 2011! En het was nog best lastig kiezen. Zo zijn Danny en Martijn in mijn optiek bijna even hilarisch. Lees en geniet:

Hotel California Rotterdam
“Dit kleine hoekje van de Binnenweg is voor mij gaan leven op een manier die intrigerend en tegelijkertijd afstotend is. Voor m’n neus werd er drugs gedeald, tegenover me in de straat werd er op paarden gegokt, en naast me… naast me was dat fascinerende gebouw met dat gele uithangbord. Dat hotel waar mensen nooit lang binnen bleven. Dat hotel waar alle gordijnen altijd dicht zijn, en de gaten in de ramen langdurig tijdelijk dichtgelijmd blijven.”
Danny over Hotel California

Het Waspunt Rotterdam
“Op het moment dat ik binnen liep, was het leeg. Geen klanten,niets. Maar ik durf te wedden dat, wanneer ze er wel zijn, de klanten allemaal tussen de 20 en 30, super hip, super sexy, en single zijn. Dat vrouwen met benen tot aan het plafond flirten met Clooney-esque mannen terwijl ze gebukt d’r lingerie uit de wasmachine halen. Dat ze stomende sex hebben op die rijen wasmachines.”
Danny over Het Waspunt

Portofino Rotterdam
“Afgelopen weekend ging ik na een maandje eindelijk mijn verjaardagscadeau halen in kralingen. Het was… een meter pizza! Een meter pizza. Wat een concept. Ik kon me er van alles bij voorstellen, maar wist eigenlijk niets zeker. Wassie rond, of heel lang en smal? En met hoe veel mensen moest je dat dan opeten?

Op de avond zelf, in het restaurant, werden al mijn vragen beantwoord.
1) Een meter pizza is voor 6 tot 8 personen. Dus wij drieen mochten het doen met een halve meter.
2) Per halve meter mag je 3 soorten beleg kiezen. Dus je pizza is altijd een mix en match pizza.
3) Een halve meter is nog steeds veel te veel voor 3 personen…
4) …dus mag je alles wat over blijft in pizza dozen mee naar huis nemen.
5) Omdat we een bon hadden met daarop 1 meter pizza en niet ½ meter pizza, mochten we de andere helft ook in dozen meenemen.”
Danny over Portofino

“Ik hou – in een wereld waar espresso en pad/cup gerelateerde koffieoplossingen de boventoon voeren – vooral van het ouderwetse bakkie pleur, maar op z’n tijd kan een Nespressootje heel lekker zijn. Heel het concept van Nespresso is simpel, en heel snugger. Ze geven namelijk iedereen de kans om het gevoel te hebben dat ze in het bezit zijn van iets heel exclusiefs. Jij bent iets bijzonderder omdat jij zo slim bent om gebruik te maken van onze bijzondere koffie oplossing, waar verder alleen fijnproevers en koffiekenners gebruik van maken.
De opzet van de winkel is ook compleet zo. Mooie hoge wanden vol met cups, een koffieproefhoekje, lopers, en bijbehorende hekjes, en vooral personeel dat zich zo onderdanig gedraagt dat ik er bijna een klein beetje lunch van moest opbraken.”
Danny over Nespresso

“… Wat die business is mag duidelijk zijn: Verkoop van het groene goud bekend als wiet en hash (niet zo goed) Net zoals de meeste coffeeshops altijd een klein beetje verdacht, maar dat is vrij standaard.”
Martijn over Reefer

“Als je binnenkomt wordt je eerst verrast door het restaurant zelf; Zo corny. Zo ongelovelijk corny. Fake sterren op het plafond. Er was zelfs een soort laser projector die dingen op het plafond projecteerde. Maar je ruikt dat het goed zit.”
Martijn over Zainab Roshni Mahal

“Toen ik jong was en in een punkbandje speelde was ik er standaard te vinden, en alle lokale bandjes en pop avonden kwamen langs. Het was wild, en dronken. Vriendschappen en liefde voor het leven opgedaan.”
Martijn over Tex-Mex

“Nadat ik als vijfjarig jongetje mijn bed huilend uitkwam, omdat er een vis met een geinfecteerd oog in het aquarium van de pizzaria waar ik de avond met mijn ouders en broertje had gegeten rondzwom; controleer ik even alle vissen als ik ergens in de zaal een aquarium zie staan.
De vissen bij Tiki’s maken het goed. En de mensen trouwens ook.”
De Blauwe Ridder over Tiki’s

“Bovendien kan je hier prima dronkemans foto’s maken in een glow-in-the-dark kamer, ik ben blij dat ik de foto’s nog heb van deze avond. Want als je naar de vuig kant gaat is de kans groot dat het heel laat wordt en dat je de volgende dag een kater hebt.”
KIRSTEN over Vief + Vuig

“Het begon allemaal met de verhalen van mijn grootvader over hoe hij zijn diensttijd doorbracht op stoomschip de buffel. Deze oude prachtige schuit is een onderdeel van de permanente collectie van het museum. Het spannendst vond ik dan natuurlijk als de kleine rat die ik vroeger was, de gevangenis onder nog het meest aansprekend. Zo vroeg ik mij elke keer weer af, of mijn opa daar ooit gezeten zou hebben, net zoals ik vroeger altijd op de gang of op de kamer van de directeur moest komen na weer eens iets te veel kattekwaad uitgehaald te hebben.”
Sander Martijn over Maritiem Museum

“Dans jij graag op tafels, stoelen? Dans je graag op de bar? Hang je graag aan het plafon? Dan is dit zeker de plek voor jou! De kans van je leven om tussen de dellen op de bar te gaan rellen!”
Hanna89 over Skihut

“Binnen deed het me een beetje denken aan zo’n Hongaarse/Sloveense hostinec. Niet zozeer vanwege de wat saaie functionele inrichting maar vooral door de slavische menschen die allemaal in hun eigen taaltje praten. De barman kon prima Nederlands en had naast englisch blend het halve assortie pickwick om uit te kiezen.
Savonds zal je hier vast (onder het genot van een vodka) terecht kunnen om ingemaakt te worden met een potje Rummikub.”
Jaap Kooiman over Café Bergweg / The Corner

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply