Community, Rotterdam

De perfecte #010 dag

Op de perfecte Rotterdamse dag schijnt het zonnetje vriendelijk. Voor de zekerheid neem je een jasje mee, weggestopt in je tas. Een goede dag begint met een ontbijt, dus ik loop via de singels in Blijdorp naar Lebkov & Sons voor een smoothie en een sandwich. Het is lekker weer, dus ik geniet van mijn maaltijd aan de waterkant, op een van de bankjes.

Bij Lungo haal ik een koffie to go om mij te vergezellen tijdens mijn wandeling. Op de Karel Doormanstraat bekijk ik de etalages van de hebbewinkeltjes; Oil & Vinegar en litalla. Op het Binnenwegplein loop ik even naar binnen bij Monki en scoor ik wat literatuur bij Selexyz. Op de Witte de Withstraat ontmoet ik een vriendin en lopen we richting Museumpark. Maar eerst even binnenkijken bij Goliath, MGHO en Betsy Palmer.

Via het rustige Museumpark lopen we langs alle fijne musea van Rotterdam. Boijmans, Kunsthal & het Natuurhistorisch museum. In Het Park leggen we een kleedje neer en genieten we van de zon. We zien bruidjes voorbij zweven en de eenden kwaken luid. Met zicht op de Euromast besluiten we wat lekkers te halen bij de Chinese boot. Dumplings en verse sojabonen om te stomen. Om te snacken koop ik een zakje zeewierchips.

Met de Metro reizen we naar Delfshaven waar we na een wandeling door Historisch Delfshaven aanschuiven bij Bla Bla. Op de terrassen van Stalles en Rotown op de Nieuwe Binnenweg sluiten we de dag af met een wijntje. Moe en voldaan stap ik in een taxi, terug naar Blijdorp. Morgen weer een dag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply