Amsterdam, Community

#HEET: De beste ijswinkels van Amsterdam

We gaan er niet over klagen maar het is wel warm. Het is zeg maar gerust heet in Amsterdam. Nogmaals, we gaan er niet over klagen want het heeft al genoeg geregend. Wat is er nu lekkerder dan een ijsje als de mussen dood van het dak vallen? Laat die slappe Magnums en Calipo’s maar links liggen, Amsterdam heeft zo veel meer te bieden. Maak je geen zorgen, je hoeft niet in deze hitte de stad af te stropen naar een fijn ijsje, dat hebben de Tupalero’s al voor je gedaan. Hier kun je terecht voor het lekkerste ijs van de stad!

Zoals je kunt zien hebben we (nog) geen nummers verbonden aan ijswinkels, dat mag jij doen! Laat via onze Facebook-pagina weten welke winkel het allerbeste ijs verkoopt.



Ijspret

Het is niet een winkel die voor iedereen op de route ligt en misschien moet je er even een blokje voor om fietsen of rijden maar aan het eind van de Rijnstraat richting de Utrechtse brug vind je de leukste en gezelligste ijswinkel van Amsterdam. Ijspret ziet er heel leuk uit en ze hebben een ruim assortiment aan ijs waar voor iedereen wel wat lekkers bij zit. Mocht je er niet uit komen welke smaak je wilde mag je van de lieve en vriendelijke meisjes altijd even proeven. Elke ochtend draaien ze het ijs vers zelf met vers fruit en dat proef je. –MariaKroon

Ijscuypje

Ik moet geloof ik even terug komen op een statement wat ik eerder heb gemaakt, namelijk dat alleen Italianen ijs zouden mogen maken. Het IJscuypje proves me wrong! Het IJscuypje probeert niet Italiaans over te komen, in tegendeel, het logo lijkt zo van een Hollands tegeltje af te zijn gehaald. Ook in de smaken vind je de ‘Hollands-heid’ terug: ‘stroopwafel’ en ‘bitterkoekjes’ kun je terug vinden tussen de traditionelere smaken. Wat naar mijn mening het ijs daar zo lekker maakt is dat ze niet spaarzaam zijn met room, daardoor zijn de ijsjes zo lekker vol van smaak. Bovendien krijg je bij ‘t IJscuypje enorme bollen en een echt lekker groot hoorntje. Top! –Lilster

Tofani

De meeste mensen zullen het met me eens zijn als ik zeg dat ik vind dat ijs eigenlijk alleen door Italianen gemaakt mag worden. Tofani aan de kloveniersburgwal bevestigd deze stelling nog maar eens. Naast echt Italiaans ijs (wat betekent: lekker) is het interieur ook iets wat je eerder zou vinden in een pittoreskItaliaans vissersdorpje dan aan de Amsterdamse nieuwmarkt (dit betekent: mooi). Behalve goed ijs verkoopt Tofani ook heerlijkfruitshakes die voor je neus worden klaargemaakt en in de über juicer worden gegooid, laatst had ik een sapje met verse gember, JAMMIE! Mijn favoriete smaak ijs bij Tofani is en blijft yoghurt. –Lilster (Alweer, snoepert)

Venetië

Iemand die ik ken is schep-ijs verslaafd. Deze persoon had ik dan ook aangeraden om eens een ijsje te eten bij Venetie in de Scheldestraat. Ik heb niet veel verstand van ijs, maar weet wel: dit ijs is echt heel erg lekker! Ik kom hier als sinds ik klein ben en de kwaliteit is altijd even goed. Niet voor niets is het in de zomermaanden altijd erg druk en komen er zowel mensen uit de buurt als mensen vanuit de andere kant van Amsterdam om hier te genieten van deze Italiaansspecialiteit. Keuze uit veel smaken, er zit altijd wel iets voor je bij! Helaas komen de wintermaanden er weer aan en sluit Venetie haar deuren….

Frozz (Bevroren yoghurt is ook ijs)

Fresh frozen yoghurt – that’s it. En dat is het ook, Frozz. Ik als ijsjesliefhebber haal hier iedere keer dat ik in Amsterdam ben mijn hart op. Heerlijk romig yoghurtijs en keuze uit tientallen toppings zoals frambozen, muesli, kletskoppen, aardbeien of dadels. Als vrouw zijnde legitimeer ik het voor mezelf met het argument dat het yoghurt en fruit is en het dus wel gezond móet zijn – de chocoladesnippers die ik er altijd over laat strooien laat ik voor het gemak maar even weg. Wat ook prettig is, is dat ze het gewoon bij ijs houden en dat je niet hoeft te gaan nadenken over of je er koffie of thee of limonade bij wilt. That’s it.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply