friday next Amsterdam
Amsterdam, Community

Het Amsterdam van Anouk van der El

We vroegen een aantal BB’s (Bekende – Amsterdamse! – Bloggers) naar zijn of haar 5 favoriete plekken in Amsterdam. Vandaag is de beurt aan Anouk van der El, die haar dagen o.a. slijt aan het vullen van het LINQ blog met super tips!

STACH Food
Het klinkt te mooi om waar te zijn. Super lekkere en gezonde afhaalmaaltijden. En nog betaalbaar ook. Soms moet je namelijk net wat langer werken, studeren, sporten of op een terras zitten. Dat zijn vaak de momenten dat je snel iets naar binnen schuift waar je een half uur later al niet meer trots op bent. Dan biedt STACH uitkomst met heerlijke maaltijden vanaf  €6,50.

In oktober opende eigenaar Stach Schaberg de deuren van zijn eetwinkel in een voormalige videotheek op de Amsterdamse Van Woustraat. Stach weet wat lekker is en haalt dat lekkers bij 25 leveranciers. Zo bereidt Jeroen Maas de stamppotjes en de knoflookworstjes zijn een specialiteit van een favoriete Groningse slager. Bestseller is de lasagne van Gerardo. Onze favoriet is de sticky toffee cake van de Taartenkamer! Je kunt je maaltijd ook bij STACH opeten. Het pittoreske trappetje op en je zit boven bij STACH met panorama uitzicht over de Van Woustraat aan de lekkerste afhaalravioli die je ooit hebt geproefd. De winkel ziet er sowieso te gek uit dus trakteer jezelf eens op een bezoekje.

Spaces
Working can be more fun. Entrepreneuring can be more stylish. Freelancing can be more social. Spaces is een open, inspirerende werkplek met een receptie, goede koffies en lunch en sfeervolle meetingrooms voor start-ups, freelancers en professionals die geen vast kantoor nodig hebben. Als member van Spaces kun je hier werken, klanten ontvangen en gebruik maken van alle faciliteiten zonder de hoge kosten van een vast kantoor. Spaces heeft nu twee locaties op de Amsterdamse Herengracht en de Zuidas. Eind 2012 opent de Haagse Spaces op het Malieveld.

Spaces Amsterdam

Van Kerkwijk
Tussen het drukke Rokin en de Wallen ligt in een verscholen theaterstraatje, de Nes, een van de leukste restaurantjes van Amsterdam. Van Kerkwijk wordt gerund door twee zussen (wiens moeder nog steeds de heerlijkste taarten voor Van Kerkwijk bakt). Geopend voor de lunch en diner met een constant veranderende kaart. De gerechten van de dag worden je persoonlijk aan tafel door je gastheer verteld. En wat top is; je kunt er niet reserveren. Huh? Ja, want dat betekent dat niemand dat kan en dat je op een donderdag- of vrijdagavond hier met een beetje geduld aan de gezellige bar altijd terecht kunt.

Renato’s
Voor de allerlekkerste steenovenpizza’s, plankje met Italiaanse lekkernijen vooraf, overheerlijke buffelmozzarella, truffelolie, homegrown rucola, Italiaanse koffie en de beste Scroppino’s moet je absluut bij Renato’s zijn. De Italiaanse eigenaar Renato werd dertig jaar geleden verliefd op Amsterdam (en een Amsterdamse…) en ging nooit meer weg.

Je proeft de ambacht en liefde voor lekker eten in iedere hap. Het gebeurt dan ook geregeld dat mensen hier 3 pizza’s met z’n tweeën bestellen. O, en wel even reserveren. Op het bordje bij de deur staat dan ook heel terecht “Heb je niet gereserveerd? Dan heb je 0% kans dat je hier kunt eten.”

friday next Amsterdam

Friday NEXT
Op de Overtoom waren al meerdere interieur, lifestyle en woonwinkels, maar die kunnen niet tippen aan de conceptstore Friday Next. Items die je een half jaar later in de woonbladen vindt, liggen hier al in de etalage. In het Next café kun je ook lekker een koffietje drinken, taartje ptrikken of een broodje eten terwijl je nog even nadenkt welk hip tapijt, gave stoel of stoere handtas je precies mee naar huis neemt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply