koninginnedag
Amsterdam, Community

Koninginnedag vier je in… Amsterdam

Dit jaar wordt Koninginnedag in Amsterdam anders dan voorgaande jaren. Alles wordt wat kleiner en gezelliger. Dit jaar dus geen massale feesten op, bijvoorbeeld, het Museumplein. Misschien jammer, misschien niet. Er is immers genoeg (leukere) dingen te doen in Mokum. Denk je maar eens in, je zult maar tussen die duizenden mensen op dat grasveld staan en je weg moeten vinden naar een dixie waar een onwaarschijnlijk lange rij voor staat…

koninginnedag

De nacht er voor.
Mocht je er van overtuigd zijn dat Koninginnedag valt op de 30ste van april dan zit je er naast. Amsterdam begint met het vieren van de verjaardag van onze vorsten op de 29ste, rond een uurtje of acht om precies te zijn.

In de tempel die Trouw heet kun je Bea trakteren op een paar van jouw waanzinnige dansmoves tijdens rejected. Zorg wel dat je van te voren een kaartje hebt geregeld, het zou zo maar druk kunnen zijn aan de deur.

Als je op zoek bent naar een wat knusser samen zijn dan zou je naar de Blaffende Vis kunnen uitwijken. Midden in de Westerstraat met een biertje in de hand met de voltallige straat om precies twaalf uur het ‘lang-zal-ze-leven’ inzetten in priceless. Bovendien kun je dan alvast genieten van het kunstwerk dat elk jaar de gevel van de kroeg siert.

koningin

Mocht je het hier iets te druk vinden dan kun je een klein sprintje trekken naar de Noordermarkt, Finch en Proust dragen je de nacht door met funkadelic hip-hop, live natuurlijk. Mag het van jou allemaal iets cultureler dan kun pak je de fiets naar het Bredewegfestival. Daar brengen het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met Opera per Tutti en de Stichting Accu je een voorstelling gebaseerd op de Arabische lente. Bij mooi weer begint het festival om half tien midden op de Bredeweg en als het regent wordt het verplaatst naar de Hofkerk aan het Linnaeushof.

Maak het niet te laat of juist wel maar zorg dat je een beetje fris opstaat de volgende morgen. Je hebt immers een drukke dag voor de boeg!

De dag zelf.
Voor de vroege vogels onder ons, op de vrijmarkten scoor je de echte pareltjes tijdens het ochtendgloren. Hiermee bedoelen we zes uur in de morgen. De leukste kraampjes voor een dag zijn natuurlijk te vinden rondom het Marie Heinekenplein en in de Jordaan. Good hunting!

Het gehele Vondelpark is zoals elk jaar terrein van de kinderen van Amsterdam. Leuke activiteiten, zelf gemaakte muziek en natuurlijk het mooiste park van Nederland. Het Vondelpark is een oase van rust in het drukke Amsterdam. In het vrijwel onmogelijke geval dat je niets lekkers kunt vinden tussen alle thuis gemaakte aangeboden versnaperingen dan kun je terecht bij Vertigo of het blauwe theehuis.

Ook in de Reguliersdwarsstraat zul je geen massale feesten tegenkomen dit jaar. Dit neemt natuurlijk niet weg dat er meer dan genoeg te doen is. Als je de activiteiten van alle barren en kroegjes optelt bij de sparkles van de beroemde regulieren dan heb je ook één groot straatfeest.

hans & grietje

Café Hans & Grietje brengt je terug naar de 50’s op hun hoekje tussen de Spiegelgracht en de tweede Weteringsdwarsstraat. Coverband Off the Record brengt je deuntjes die absoluut zal herkennen. Rock&Roll voor de koningin!

Op de Noordermarkt zorgt Wicked Jazz dat broodnodige stukje cool in koninginnedag. Vanaf twaalf uur zorgt het team van Wicked Jazz voor de tunes en zangeres Kris Berry vertoont haar zangkunsten op een van de fijnste pleintjes van de Jordaan.

Niemand heeft ooit gezegd dat koninginnedag alleen in het centrum plaatsvindt. Gasten zonder grenzen viert dit jaar hun traditionele Koninginnedagfeestje op de NDSM werf. Ontvlucht de drukte in de stad en stort je in de klanken van oneer andere Joris Voorn en de man zonder schaduw. Een kaartje kost maar een tientje en je bent welkom vanaf 12:00. Gouden tip, neem de pont vanaf de houthaven want CS is natuurlijk één grote mierenhoop.

Als je toch aan de Noordelijke kant van het centraal station bent doe je er goed aan om even langs Hanneke’s Boom te gaan. Een van de meest vriendelijke plekken van Amsterdam geeft een gratis feestje met leuke deuntjes en volop gezelligheid.

Have fun!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply