Community, Helsinki, Local Businesses

Päiväni Helsingissä

Syksy on ihana, kun sitä oikein katsoo! Niinpä päätin jakaa omat suosikkipaikkani Helsingistä:

The Sibelius monument in Helsinki by Massis_

Tietysti Helsingissä on ihan parasta merinäkymät. Minulla on kaksi lempipaikkaa: kirkon raput ja Sibelius monumentti. Vaikka molempia pidetään kesäisinä levähtämisspotteina, en unohtaisi niitä syksylläkään! Tuomiokirkon portailta voi nauttia merinäkymästä tai vaikka ihastella tätä mahtipontista rakennusta, mikä (ainakin Helsinki-aiheisissa korteissa) valtaa suuren osan kaupungin siluetista. Ja kannattaahan monumentit katsastaa myös hienolla talvisäällä, niihin saa aina uuden ulottuvuuden. Vaikkakin molemmat näistä paikoista onkin niitä “megaturistirysiä”, huomaan kuinka helposti Helsinkiläiset unohtavat, tai ainakin pitävät itsestäänselvyytenä, näitä kauniita rakennelmia. Eikö kliseistä ole tullut kliseitä syystäkin?

Rakastan ikkunashoppailua (tai shoppailua yleensä) ja aloittaisin kiertelemällä pikkupuljuja. Helsingistä löytyy mitä mahtavampia liikkeitä kirppareista design liikkeisiin. Tietysti myös Design forumilla kannattaa pyörähtää. Minusta on ihanaa kierrellä esim. Punavuoressa katselemassa taloja ja vilkuilemassa putiikkien ikkunoista sisään.

Design Forum Finland by Purple Cloud

Kun siellä päin jo liikkuu, voi poiketa lounaalle tai ihan vaan kupilliselle kuumaa Bar 9:iin. Tämän paikan ruuat ovat mielessäni usein, sillä rakastuin kyllä ensikäynnillä!

Eräs paikka Helsingissä on erityisesti mieleeni pimenevinä syysiltoina. Yrjönkadun uimahalliin on ihana paeta arkea, saunoa pää pyörryksiin ja uida (tai juosta) henkensä edestä. Voiko uimahalli olla paremmalla paikalla tai voiko muihin uimahalleihin poiketa vaikka olisi uimapuku jäänyt kotiin? Puhumattakaan arkkitehtuurista.

Yrjönkadulta on helppo suunnata New Bamboo Centeriin nauttimaan TAJUTTOMAN kokoinen annos currya, höystettynä kevätkääryleellä ja jälkkärillä. Jos kaiken tämän jälkeen vielä jaksaa, kannattaa suunnata Moskovaan lasilliselle punkkua. Mutta älä ota itseesi, jos tarjoilija on tyly, se kuuluu asiaan.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply