Indepent Outlet Amsterdam
Amsterdam, Community

Record Store Day in Amsterdam

De 21ste, de derde zaterdag van april, is het weer zo ver: Record Store Day. Dé (internationaal gevierde) dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om ‘de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren’.

record store day Amsterdam

In Nederland zijn er in de onafhankelijke platenwinkels op deze dag zeer exclusieve vinyl releases te vinden. Ook betuigen veel muzikanten hun steun aan de platenzaak door er instore optredens te geven, te signeren en het personeel een handje te helpen.

Record Store Day vond 5 jaar geleden voor het eerst plaats in Amerika. Deze dag werd geopend door Metallica en gevierd in 700 onafhankelijke platenzaken. In 2010 is het concept overgewaaid naar honderden platenzaken in Japan, Australië en Europa. De officiële Record Store Day ambassadeur was in 2010 Josh Homme, in 2011 Ozzy Osbourne. Dit jaar is het Iggy Pop! Nederland doet sinds 2010 officieel mee, Blaudzun is de ambassadeur van de 2012-editie.

Indepent Outlet Amsterdam
De Independent Outlet

Mijn favoriete platenzaken in Amsterdam? De De Independent Outlet (vijzelstraat 77) heeft een paar goed gevulde bakken. Concerto (Utrechtsestraat 52/60) heeft er net wat meer. Ook Flesch Records op de Noordermarkt is een aanrader. Van twitteraar @epoz om precies te zijn. Recordfriend (Sint Antoniesbreestraat 64) is een vast adresje van @ricodb en Record Mania is naar verluid ook niet-over-te-slaan. Ons contactje in Amsterdam, Paul Domen, noemt Distortion (Westerstraat 244), Any Old Time (alleen geopend op zaterdag van 12 tot 6!), Rush Hour en Waxwell zijn favorieten.

Je vindt alle platenzaken en record stores natuurlijk gewoon op Tupalo.com!

ROCK ON!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply