Rotterdam

Rondje Rotterdam van Danny Lelieveld


Op een dag komt er een vreemde aanwaaien bij mjjn voordeur. Iemand uit een mysterieus oord waar ze nog nooit van Rotterdam hebben gehoord. Trillend staat ze (natuurlijk is het een vrouw) voor mijn deur. Totaal overrompeld door het chaotische samenraapsel van oud en nieuw, baksteen en beton dat deze stad op het eerste gezicht is. Ik laat haar binnen en geef een kop warme ‘Tension Tamer’ thee, en raak met haar aan de praat.

Na een kop thee en een koekje besluiten we deze enge omgeving, genaamd ‘Rotterdam’ eens rustig te gaan ontdekken. Zij vraagt zich af hoe ik deze angstaanjagende omgeving in godesnaam “thuis” kan noemen. Zeker wanneer ze ondekt dat ik hier pas een jaar woon!

Rotown
Natuurlijk gaan we naar Rotown. Zeker als de zon schijnt overdag. Hier gaan we gewoon op het terras zitten, of schuiven we aan bij bekenden die hier meestal wel zijn als de zon schijnt. We drinken een biertje en raken aan de praat. Ik geniet nog even van een groot bord pasta, zij van een lekkere tosti. Ze vraagt me naar de concerten, en ik kan haar vertellen dat ze hier de hele week door terecht kan voor mooie shows en goede dansavonden.

Na een lichte lunch leeft ze een beetje op, we kunnen verder gaan met onze tocht.

Vroesenpark
Een lekker wandelingetje terug naar blijdorp, waar ze -na m’n oren van m’n hoofd te vragen over de diergaarde- met plezier mee gaat naar het park. Lekker hangen in het gras. Ik kan me weinig beters verzinnen op een zonnige warme dag. Het is gezellig druk in het park, en mijn gast raakt al snel aan de praat met een groep mensen die een barbeque aan het opstellen zijn voor die avond. We openen nog een blikje bier, en laten de zon ons bruinen tot de slagschaduw van de bomen over ons heen begint te vallen. Tijd om verder te gaan. Ze krijgt weer honger.

Open
Een van m’n lievelings restaurants in Rotterdam is Open. Elke keer weer kan ik genieten van de uitnodigende en relaxte sfeer in dit restaurant. Ik neem haar dan ook met liefde mee hierheen. We eten een lekkere salade en een goed bord pasta. Zij geniet van een goede keuze van de wijnkaart, en beiden eten we een groot stuk taart (van de Koekela) als dessert.

Cinerama
Na een goeie maaltijd is het tijd voor een mooie film. Dus lopen we de korte tocht van Open naar Cinerama, halen daar 2 kaartjes voor de nieuwe Lars von Trier film, en gaan relaxed in de lounge zitten met een kopje koffie.

We praten wat, en ze laat me nu al weten dat ze de charme van Rotterdam begint in te zien. Natuurlijk moet je er zelf wat van maken, maar daardoor wordt het juist heel snel ‘jouw’ stad.

Tiki bar
Al knipperend, verblind door het licht en een beetje stijfjes, lopen we de bioscoopzaal uit. Het is al half 12. Tijd voor een biertje. Of nee! Tijd voor een cocktail!

Op naar de Tiki Bar. Voor de deur staat er een menigte met daarin her-en-der vrienden verspreid. ‘Ze’ raakt al snel gecharmeerd door de lekkere Rotterdamse recht-voor-z’n-raap mentaliteit van Laura, de barvrouw.

We drinken en praten, en praten en drinken, tot een uurtje of 2. Dronken strompelen we weg. Waarschijnlijk zijn we terug gegaan naar Rotown, of misschien ook niet. Dat weet ik niet meer. Het maakt ook niet uit.

Inkstitution
De volgende dag worden we wakker. In mijn huis. Hoe we hier zijn gekomen is verloren in het zwarte gat in m’n geheugen. Wel valt het me op dat ik m’n broek nog aan heb, en dat zij zich als in een kokon in m’n dekbed gerold heeft – met 2 voetjes die uitsteken naast m’n hoofd.

Na wat uurtjes bijkomen, heel veel koffie, sinaasappelsap en aspirine, gaan we weer op stap. Deze keer naar de Schieweg, naar inkstitution.

3 uur later lopen we weer naar buiten. Haar linkerarm is ingepakt. Onder de folie is een kleine R zichtbaar. Ik denk dat ze verliefd is geworden…

In de komende weken zullen de ‘rondjes Rotterdam’ van een aantal topgebruikers van Tupalo verschijnen met het allerbeste wat de havenstad te bieden heeft. Vandaag was de beurt aan Danny Lelieveld.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Het rondje Rotterdam van… | Danny Lelieveld Ontwerpt Dingen September 1, 2011 at 5:17 pm

    […] originele -en heel mooi met plaatjes ondersteunde- blog is HIER te vinden Add your comment 0 Responses to this post Add your […]

  • Leave a Reply