Rotterdam

Rondje Rotterdam van uw community manager


In de komende weken zullen de ‘rondjes Rotterdam’ van een aantal topgebruikers van Tupalo verschijnen met het allerbeste wat de havenstad te bieden heeft. Waar neem je je moeder / neef / beste-vriendin-van-vroeger absoluut mee naar toe? Die nieuwe hippe tent, dat bruine cafe, die toko waar ze de beste koffie OOIT hebben? Ik nam mijn moeder een paar weken geleden op sleeptouw, dus laat ik beginnen:

SHPPR
SHPPR (van Oldenbarneveltstraat) heeft een verleidelijke mix van vintage en beginnende ontwerpers en merken hangen. Unieke stukken, voor een redelijke prijs dus. Toch moet ik mijn bezoekjes inperken, want ik wil te veel hebben.

Capri
Capri zit bij mij om de hoek (ik ben dan ook de rechtmatige kaiser) en – weer of geen weer – het is er altijd druk. Vanuit elke aanlooproute zie je een rij staan op een zonnige dag. Tip: koop hier je (goedkope!) ijsje en loop even het Jan Evertsenplantsoen in.

Depot Rotterdam
Mijn moeder en ik houden van interieurspulletjes. Depot Rotterdam is een vast adresje wanneer ik een cadeau zoek voor een designminnende vriend of vriendin. Maar ook voor grotere aankopen, zoals een prachtige Eames Rocking Chair, moet je hier zijn. De service is persoonlijk en uitmuntend. De verkopers hebben meer dan verstand van zaken, dat kan ook niet anders, Depot Rotterdam geeft immers ook interieur & styling advies.

Hopper
Bij Hopper proef je de beste koffie van Rotterdam, in een prachtig verbouwd pand aan de Schiedamse Vest. Vraag eigenaar Karel, of één van de andere barista’s om een filterkoffie en een lekkere mortadella sandwich! En vergeet bij het afrekenen niet om een homemade brood mee te nemen!

Vreugdenhil / Oliva
Naar Vreugdenhil ga je voor het lekkerste en meest verse groente en en fruit assortiment van Rotterdam. Voor wanneer je moeders wil verrassen met je eigen kookkunsten. Of je neemt haar mee naar Oliva, een fantastisch Italiaans restaurant op de Witte de Withstraat, schuin tegenover Bazar (wanneer dat net iets té is). Bij Oliva (met een olijfboom naast de ingang) waan je je op een Italiaans terras, het land waar ik met mijn familie heel wat vakanties heb doorgebracht.

Verder is een ritje met de watertaxi en/of Tram 10 heel erg aan te raden. En in het geval van een hippe mamma (present!): sluit de avond af met een bezoekje aan Le Vagabond.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply