Community, Rotterdam

Rotterdam ontdekken met @Dim

Niemand kent Rotterdam beter dan de mensen die er zelf wonen. Mensen die er elke dag boodschappen doen, werken, eten en feesten. In onze eindeloze zoektocht naar de gaafste plekken van 010 vragen we deze Rotterdammers van tijd tot tijd om tips, deze week dronken we een kopje koffie bij NRC met Dimitry Vleugel, online beter bekend als @Dim.

Het uitzicht vanaf de Brienenoord op de skyline is magisch

Dim woont niet in Rotterdam, maar in Barendrecht. Als geboren en getogen Zeelander pretendeert hij ook geen Rotterdammer te zijn, maar evengoed houdt hij van de stad. We kennen hem onder andere van E-Quality trends & clothes en Androidworld.nl.

Hij was nog een kleine Dimmetje toen hij een wedstrijd van Feyenoord meemaakte. Op het veld een en al voetbalgeweld van zijn favo club. Vol bewondering keek hij naar een grote Rotterdammer die zich met veel bombarie met de scheids bemoeide. Een eerste indruk was gemaakt. Een paar jaar later mocht hij regelmatig met moeders mee kleding kopen op Zuidplein. Het is logisch dat toen Dimitry interesse kreeg in dj-en, hij zijn eerste guldens in Rotterdam kapotsloeg aan vinyl. Hij deed dat bij Hot sound, De Plaatboef en Tinsel town.

Op zijn 18e was hij iedere vrijdag te vinden in Nighttown om te feesten tot in de vroege uurtjes. Later kon je onder andere in Gaypalace een setje van dj Dim horen. Samen met de muziek en stad groeide hij op. Draaien in andere steden zoals Amsterdam ervoer hij heel anders. ‘In 020 gaan ze eerder los, maar blijft het een one night stand. In Rotterdam moet je veel beter je best doen, maar dan heb je wel een langetermijnrelatie.’

Dim houdt wel van de grote events. Zomercarnaval bijvoorbeeld, maar ook Formule 1 en het niet meer bestaande Danceparade. Aangezien Barendrecht vlak in de buurt ligt is hij met regelmaat te vinden in de Havenstad, alhoewel hij vind dat hij er meer tijd voor moet vrijmaken. Bij Dudok, ‘een echt Rotterdamse landmark’ of op de Witte de Withstraat bij eetcafé Opa of De Witte Aap, het door Lonely Planet uitgeroepen beste café ter wereld en elke zondagochtend koffie met zijn vrienden in NRC. Ook actieve aangelegenheden vindt Dim hier. Een dansje in Bird. Winkelen bij Leyp of meerennen met de Heldenrun samen met initiatiefnemer Joël en Olivier. Als andere gave plekken noemt hij het Schieblock samen met de Luchtsingel en het oude Postkantoor.

Zijn favo Rotterdam moment is als hij binnen komt rijden via de Maasboulevard. ‘Het uitzicht is altijd anders en blijft indruk maken. Binnenkomen over de Brienenoordbrug is gewoonweg magie.’

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply