Community, Rotterdam

Rotterdam ontdekken met @Oli4B

Niemand kent Rotterdam beter dan de mensen die er zelf wonen. Mensen die er elke dag boodschappen doen, werken, eten en feesten. In onze eindeloze zoektocht naar de gaafste plekken van 010 vragen we deze Rotterdammers van tijd tot tijd om tips, deze keer gingen we lunchen met Olivier, online beter bekend als Oli4B, bij Lloyd’s en bekeken de havenstad vanachter zijn zonnebril!

Olivier is een geboren en getogen Rotterdammert  met roots in een niet nader te noemen wijk (red: Hillbilly). Tegenwoordig woont hij in het centrum. Als social media manager voor Robeco, freelance fotograaf, festivalliefhebber en sportief typje kom je dit bezige bijtje nog wel eens ergens tegen. Hij omschrijft zichzelf als urban met een button down overhemd. Wij zijn zeer benieuwd waar camouflagebroek-met bijpassende polo-dragende types rondhangen in de stad.

Ontbijten of daten doet Olivier in appeltaarthemel Dudok, ondanks de niet altijd fijne akoestiek is het een mooie plek om te zitten. Te laat voor het ontbijt maar wel honger? Dan adviseert hij een pannenkoek te halen bij Hoekse Hout in Bergschenhoek. Lekker aan het water zitten en daarna het park in. Helaas is het niet altijd terrasweer, maar gelukkig zijn er tal van andere indoor activiteiten waar wij als Rotterdammers van kunnen genieten. Olivier is dol op zijn Pathé unlimited card en is met grote regelmaat te vinden op de vestiging op het Schouwburgplein. Gaat moeders mee naar de film dan trekken ze naar Lantarenvenster voor de meer cultureel verantwoorde films. Voor nog meer culturele input bezoekt Olivier Kunsthal of Boijmans Van Beuningen.

Dudok Rotterdam

Lekker eten doe je volgens Olivier bij Spaghettata, voor echte Italiaanse gerechten met een twist, of Sumo voor sushi. Daarna drankjes in de stad doen bij Boudewijn, Rotown, of Stalles. De Pijp herbergt vele herinneringen voor Olivier. Zowel hij als zijn vader en opa dronken hier hun eerste biertje. De Pijp bestaat alweer 114 jaar en is legendarisch door de verhalen over het studentenverzet in WW2 en de weigering van Mick Jagger aan de deur.

kunsthal Rotterdam

Na al die bijzondere biertjes moet er natuurlijk wel een nachtelijke snack plaatsvinden om de kater voor te zijn. Voorheen was Spooky de plek voor een vette hap, maar na het brandincidentje kiest hij tegenwoordig voor een saoto soep bij Warung Mini.

Het fijnste plekje van Rotterdam is Skatepark West Blaak  en dat moet dus blijven, teken de petitie! Vooral voor zijn fotografie kun je Olivier hier regelmatig spotten. Shoppen doet hij Boardstyle, RSI of gewoon de H&M. Dan loopt hij direct even langs de ramsj voor mooie boeken bij de Slegte.

Thanks voor alle tips Olivier, we gaan het checken!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Rotterdam ontdekken met @Dim | The Tupalo.com Blog August 31, 2012 at 2:42 am

    […] dansje in Bird. Winkelen bij Leyp of meerennen met de Heldenrun samen met initiatiefnemer Joël en Olivier. Als andere gave plekken noemt hij het Schieblock samen met de Luchtsingel en het oude […]

  • Reply Rotterdam ontdekken met @Dim | The Tupalo.com Blog August 31, 2012 at 2:42 am

    […] dansje in Bird. Winkelen bij Leyp of meerennen met de Heldenrun samen met initiatiefnemer Joël en Olivier. Als andere gave plekken noemt hij het Schieblock samen met de Luchtsingel en het oude […]

  • Leave a Reply