Amsterdam, Community

Scheren voor en door mannen

Rotterdam heeft al een tijdje een ‘echte barbier’. Amsterdammers hoeven niet langer jaloers te zijn, wij hebben nu The Barber. Een plek waar je heen gaat voor een ‘Shave or a Trim’. Niet met een lullige tondeuse maar met messen en schuim!

Er wordt wel eens gezegd dat een man in zijn leven maar door drie andere mannen mag worden aangeraakt. De dokter, de kleermaker en z’n barbier. Misschien is dat spreekwoord wat verouderd. Voor mij in elk geval wel, ik ben nog nooit bij een echte kleermaker geweest en geef mijn pa regelmatig een knuffel. Hoe dan ook, een barbier is een van de weinige redenen waarom Amsterdammers jaloers mochten zijn op Rotterdammers, gelukkig is dat nu voorbij…

Bij Barber kun je je laten scheren. Inderdaad, misschien kun je dat zelf ook. Of eigenlijk, dat kun je niet zelf. Niet zoals deze mensen dat doen. Bij The Barber wordt je geschoren van met zeep en een mes, zoals het hoort dus eigenlijk. Qua behandelingen kun je onder andere kiezen uit de Morrison of de Obi-Wan. Dat zegt genoeg toch? Misschien doet dit verhaal je een beetje denken aan Schorem in Rotterdam. Niet gek. Pascal, een van de barbiers leerde daar het vak.

Fijn aan The Barber is dat het niet zo gekunsteld voelt veel andere ‘hippe-mannen dingen’. Het is een beetje rauw en toch erg mooi, je zult te er thuis voelen.

Helaas hadden wij niet de tijd om in de stoel van de barbier plaats te nemen maar dat gaan we zeker snel doen. Eerst maar even een flinke baard kweken en een afspraak maken, want dat is nodig. The Barber is te vinden in de Binnen Oranjestraat, vlakbij Vesper.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply