Amsterdam, Community

Tupalo kaarten voor op je blog of website

Als je blogt is de kans groot dat je af en toe een plek, een winkel, een restaurant of misschien wel een hele stad beschrijft. Ook in zo’n geval zegt een beeld meer dan duizend woorden, wat misschien nog wel meer zegt is een kaart. Zo kun je jouw lezers laten zien waar je het over hebt, waar het in de buurt is en hoe je er komt. Zo kunnen je lezers gemakkelijker ervaren waar jij over schrijft.

Als je aan plaatsen denkt, dan denk je natuurlijk aan ons. Wij kunnen je immers altijd de weg wijzen. Dit doen we op tupalo.com en in onze apps (iOS en Android) onder andere met kaarten. Deze kaarten zijn voor iedereen beschikbaar, dus ook voor jouw website of blog. Daarnaast biedt Tupalo je de mogelijkheid om ervaringen van andere gebruikers te lezen in de vorm van recensies. Deze recensies zijn ook toegankelijk via onze kaarten. Zo kun je een extra niveau van interactie toegeven aan je blogposts of pagina’s. Of misschien wil je de locatie van jouw bedrijf op je website laten zien? Tupalo helpt je graag en voorziet je meteen van testimonials!

Je kunt de kaarten van Tupalo precies gebruiken zoals jij dat wilt. Jij bepaalt wat er op staat en hoeveel plekken er op staan. Hoe maak je zo’n kaart? Makkie!

Om te beginnen bedenk je natuurlijk welke plekken je op de kaart wilt hebben. Op Tupalo.com voorzie je al deze kaarten van een tag (daar moet je voor inloggen, heb je nog geen account kun je ook gewoon inloggen met je Facebook account). Je hoeft de plekken die je op jouw kaart wilt hebben alleen maar te voorzien van een ‘tag’ (een woord) Tupalo weet zelf wat voor plek het is en voorziet het daarom van een passend icoontje op jouw kaart. Een kind kan de was doen! Vergeet alleen niet om even op opslaan te klikken ;).

Dan is het nu tijd om te zorgen dat de kaart op jouw blog op website komt te staan. Daarvoor gebruik je de zogenaamde ’embedcode’. Als je hier niet bekend mee bent dan ziet zo’n code er misschien een beetje eng uit maar don’t worry. Het is gemakkelijker dan je denkt en we loodsen je er zo door heen.

<script src="http://tupalo.com/javascripts/tup_embed_packaged.js" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>
<div id="tupamap-container"></div>
<script type="text/javascript" charset="utf-8">
 TupaEmbedMap.integrate({
  tag: 'wifi', // * Maak van de tag tussen aanhalingstekens wat je wilt zoals: 'voorbeeld'"
  city: 'amsterdam', // *vul hier je stad in.
  language: 'nl', // default: "en"
  width: 550, // default: 500
  height: 300, // default: 500
  limit: 200
 });
</script>

Hier boven zie je de embedcode, een paar onderdelen hiervan zijn belangrijk voor de implementatie op je eigen website of blog. We beginnen wij het woordje tag, na de dubbele punt, zie je tussen aanhalingstekens het woord ‘tag’ staan, hier vul je het woord in waarmee de de plekken op tupalo.com hebt gemerkt. Dat is alles. Hierna vul je de juiste stad (Amsterdam of Rotterdam) in, gebruik geen hoofdletters. Hierna vul je de juiste maten voor de kaart in, hier kun je gerust mee experimenten. Kopieer de cody in het HTML veld van je CMS, WordPress, Joomla, Blogger allemaal geen probleem en je bent klaar! Easy does it! Als je de bovenstaande code op de juiste manier gebruikt kom de onderstaande kaart eruit rollen. Stuur je ons een link met je website?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply