opera buffa Operadagen Rotterdam
Community, Rotterdam

Tupalo.com loopt de Operadagen af. En geeft kaarten weg.

De 7e editie van de Operadagen zit er aan te komen, met opera’s en operettes op en in allerlei fijne locaties in Rotterdam. We noemen een Spookhuis der Geschiedenis op het Schouwburgplein, en Opera Buffa in de Rotterdamse Schouwburg, beide tips van de organisatie van de Operadagen.

opera buffa Operadagen Rotterdam

Laika en Muziektheater Transparant slaan de handen in elkaar voor een eigenzinnige bewerking van W.A. Mozarts Don Giovanni, een combinatie van muziek, zang, spel en… chocolade. Mozart zelf noemde zijn Don Giovanni een ‘opera buffa‘, een onderhoudende opera met een luchtige ondertoon.

Rotterdam is een stad met een operatraditie, maar zonder operahuis. Sinds 2001, het jaar dat Rotterdam culturele hoofdstad van Europa was, werken de opera producerende en presenterende instellingen samen. Opera Rotterdam* is de naam van dat samenwerkingsverband van acht Rotterdamse kunsteninstellingen dat uiteindelijk Operadagen Rotterdam heeft geïnitieerd. De eerste editie vond plaats in 2005.

Kaartjes winnen
We hebben twee keer 2 kaarten (a €13,75 per stuk) weg te geven voor de ‘underground’ vertolking van Shakespeare’s meest bloederige tragedie, Macbeth, 30 mei in de Gouvernestraat, met de complimenten van de Operadagen. Voor de actievoorwaarden moet je hier zijn.

Volgende week geven we 2 kaarten weg voor Reve d’amour, 3 juni in de Doelen. Rêve d’amour – Liefdesdroom – van Gabriel Fauré is slechts een van de romantische liederen die zal klinken tijdens het recital van festivalster en mezzosopraan Magdalena Kožená, begeleid door de gerenommeerde pianist Malcolm Martineau. Stay tuned dus!

Voor de thuisblijvers
26 mei doet onze community manager ter plaatse, Moniek Kuipers, (live) verslag van het Spookhuis der Geschiedenis en het thuisconcert-van-de-dag. Via twitter. Zodat jullie NIETS hoeven te missen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MuseumsQuartier Wenen meets Schouwburgplein Rotterdam | The Tupalo.com Blog May 22, 2012 at 5:52 pm

    […] optredens op het plein. Van de voorstelling Het Spookhuis der Geschiedenis van Wunderbaum tijdens Operadagen Rotterdam en North Sea Round Town tot intieme optredens op de windroos, het nieuwe kleine podium op […]

  • Leave a Reply