EK Rotterdam
Community, Rotterdam

Voetballuh kijken doe je in Rotterdam!

Het EK volg je in een Rotterdamse kroeg. Lekker zeuren over hoeveel Ajacieden het tot de selectie hebben gemaakt. En hoe laf zij spelen. Over Dirk’s keuze voor Fenerbahçe. En ongetwijfeld over het veel te modieuze shirt van ‘onze jongens’. Rest de vraag: waar ga je die wedstrijden kijken? Onze top 5, bar-technisch:

1: Buurtkroeg X

Altijd de beste keuze, voetbal commentatoortje spelen in je stamkroeg. Of dat nou Café de Bel, De Oude Sluis of een ander bruine-kroeg-geval is.

EK Rotterdam

2: Le Vagabond

Le Vagabond vindt oranje slingers, vlaggetjes, balonnen, vuvuzela’s met oranje antikoortslip-opzetstukjes, thuistaps en Bavariameisjes nutteloze poespas en (her)introduceren (enkel) Robbie de Oranje Rock n Roll Kaboutert. De sfeer is er niet minder om.

Twee jaar geleden heb ik er een paar keer voetbal gekeken tijdens het WK. De kroeg zat stampesvol, er werd veel bier gedronken en geschreeuwd naar het grote scherm aan de muur. Verwacht wel wat alternatiever plubliek, die bijten niet hoor, niet hard in ieder geval.

door: Jeroen Ooms

3: Verhip

Nu de yuppen geland zijn in wat tegenwoordig het Lloydkwartier heet, heeft het café zijn glorie van het roemruchte havenverleden van het gebied weer terug. In het het interieur zie je dan ook vele verwijzingen naar dit verleden: modelschepen, fotocollecties van beroemde Rotterdamse schepen, menu’s en tarieflijsten van de passagiersschepen die vanaf hier naar Nederlands-Indië vertrokken en noem maar op. Verhip is erg populair voor de lunch en de borrel na het werk onder de mensen die in het Lloydkwartier werken. Op het terras van Verhip is het goed toeven en aan de bar is het altijd gezellig met de twee goedlachse eigenaren.

door: CLK

4: BAR

BAR verfde haar vloer voor de gelegenheid oranje. Dat noem ik nog eens toewijding. Ironisch voetbal kijken met mede-hipsters, ouwetjes van het verzorgingstehuis aan de overkant van de straat en Westkruiskade-volk (een mix die werkt!) doe je hier.

Deze pop up-club is een initiatief van de Maatschappij Voor Volksgeluk en zou de Westkruiskade een positieve vibe moeten meegeven. De Westkruiskade staat namelijk bekend als kleurrijk, levendig, maar ook crimineel. BAR staat open voor een groot scala aan mensen. Locals, underground feestgangers en hipsters. Een bont gezelschap waarmee we samen dansten op franse disco.

door: Moinrotterdam

5: BIRD

BIRD organiseert rondom de wedstrijd van zaterdag (Nederland tegen Denemarken) een heus event: Dennis BIRDkamp. BIRD wordt omgedoopt tot supportersarena, waarbij culthelden uit het Rotterdamse voetbalcircuit de voorbeschouwing doen. DJ’s Osman Bakkal, Roger Milla Brouwn, Jorninho & Ruperto Carlos maken het feest compleet.

De sfeer hier is goed. Lekker hip, maar niet te hip. Je hebt niet het gevoel dat je de tent uit gekeken wordt als je geen krulsnor hebt.

door: De Recensiekoning

HIER vind je alle plekken (voor zover bij ons bekend) in Rotterdam waar er massaal voetbal gekeken wordt, als je geen zin hebt in je thuisbioscoop. Check vooral in via de Tupalo app (Android of iPhone) voor de super speciale, enorm unieke EK badge!

Foto van BIRD: Robert Tjalondo.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply