Community, Rotterdam

Wandelroutes Rotterdam deel #2 Volksroute

Wandelen klinkt misschien een beetje suf, maar met een heerlijk lentezonnetje en een leuke route is het de ideale dagbesteding. Zeker als je wat actiever wilt zijn en tegelijkertijd je stad wilt ontdekken. Daarom hebben wij een leuke wandelroute voor je uitgestippeld in Rotterdam. Van Lloydkwartier naar Roel Langerakpark. Klik op de kaart hiernaast voor de visuele details!

Feiten
Lengte: tussen de 8 a 9,5 km, afhankelijk van afdwalingen
Aantal ‘must’ stops: Teveel!
Waar is Wally: Vliegende meeuwen in Historisch Delfshaven, en veel, heel veel, street art

Rotterdam-West heeft veel te bieden. En aangezien we nog lang niet alles hebben gezien, zijn we er weer op uitgegaan voor een mooie wandeling en het ontdekken van de leukste spots in town. We beginnen in het Lloydkwartier. De afgelopen jaren is dit gebied ontploft met gave plekken. Zo kun je hier uitstekend dineren bij Ivy, een restauramt met een Michelinster. Maar ook kun je hier terecht voor een lekkere lunch of daghap bij Stroom of Verhip. Maar buiten al dat lekkers kun je hier ook terecht voor muziek en cultuur. Bij Grounds bijvoorbeeld of bij Ro Theater en ook de Machinist organiseert regelmatig leuke events. Via de Coolhaven lopen we verder.

Als je de molen ziet en opeens het gevoel hebt dat je in Amsterdam loopt, weet je dat je bent aangekomen in een van Rotterdams mooiste plekjes; Historisch Delfshaven. Hier wandelen we rustig langs het water, bekijken we de oude sloepen en schrikken we ons kapot van kamikaze-meeuwen. Rondom de achter- en voorhaven zitten tal van leuke eettentjes en terrassen. Ken je bijvoorbeeld het Libanese restaurant De Parel al? Of ben je meer benieuwd naar de biergerechten van De Pelgrim? Nu je hier toch in de buurt bent, bezoek dan ook galerie de Dubbelde Palmboom en wellicht is er een rondleiding in de Pelgrimsvaderkerk. Natuurlijk lopen we even door de Tovertunnel voor we onze reis voortzetten naar de Schiedamseweg.

Voor we op de Schiedamseweg zijn, lopen we al een aantal leuke spots tegen het lijf. Zoas het Delshaven eethuisje, Soif en An-Dijvie. Maar ook persoonlijk favoriet en must go voor alle vega’s: Bla Bla. Eindelijk op de Schiedamseweg aangekomen kijken we onze ogen uit. Er zijn hier zoveel leuke plekjes! Zo wil ik nog eens naar het Prinses Theater en kom ik nog een keer vlaai proeven bij het Vlaaienwinckeltje. Aan het einde van de weg slaan we rechts de Mathenesserweg af. Onze maagjes hebben honger en dus ploffen we neer bij Eetlokaal waar we goed worden verwend door eigenaar Sander.

Na een overheerlijke lunch lopen we Spangen in. Een wijk die ik niet goed ken en voor ik het weet loop ik er al bijna uit. Langs Sparta lopen we over de Beukelsebrug. Ik word verrast als ik een bordje zie staan op de RFC-weg over een pluk tuin. Eerst lopen we langs allerlei leuke volkstuintjes waar we ons wanen in Frankrijk. De kippen en hanen rennen over het pad en de mensen zijn lekker aan het tuinieren. Verderop de weg is de Pluk Tuin. In de zomer is deze tuin elke zaterdag geopend voor de buurt. Hier kunnen mensen tuinieren en, jawel, plukken! De weg loopt dood dus lopen we weer terug en slaan we het Roel Langerak park in. Hier ploffen we op een bankje en genieten we van de zon, de rust en de eenden. Hoe bijzonder kalm en volks kan een stad als Rotterdam toch aanvoelen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply