Community, Rotterdam

Wandelroutes Rotterdam deel #3 Rondje Dordrecht

In de nieuwsbrief van deze week hebben we al een aantal leuke spots genoemd van Dordrecht. Maar in de oudste stad van Holland is er nog veel meer te zien en doen. Samen met Floor ging ik een kijkje nemen in de Drechtsteden. Tijdens onze wandelroute genoten we van Brokking, historische haventjes en geschiedenis.

Met de trein ben je vanuit Rotterdam al binnen een kwartiertje op Dordrecht Centraal Station en vanaf daar loop je zo het centrum in. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de stad en zijn er tal van grote, bekende winkelketens bijgekomen. De meeste winkels en eetgelegenheden vind je rond het Statenplein, de Voorstraat, Scheffersplein en Groenmarkt. Maar ook richting de Historische Binnenstad is veel te zien.

Met deze wandelroute kom je langs een aantal van onze favo spots in Dordrecht. We lopen via de Johan de Withstraat over de Bagijnhof naar Crimpert Salm voor een koffie en een Brokking gebakje, een typisch Dordtse lekkernij van hazelnootschuim en slagroom. Daarna slaan we links af op de 1,2 km lange Voorstraat. Hier vinden we kleine boetiekjes, snackbars, kledingzaken en discountwinkels. Over de brug komen we langs de imposante Grote Kerk. Als we verder de Historische Binnenstad in lopen, worden we erg blij van de koffie- en theespeciaalzaken, de antiquariaten en de andere schattige speciaalwinkels zoals Het Winkeltje en Het Theewinkeltje.

Langs de havens liggen mooie oude sloepen en poseren we uitgebreid bij de Kuipershaven. Bij Bibelot kijken we of er nog leuke feestjes op de agenda staan en dan lopen we richting Scheffersplein om stripboekjes te bekijken bij Sjors Stripwinkel. Op het Statenplein shoppen we en beginnen we alweer behoorlijk trek te krijgen.

Op het busstation nemen we de bus naar Villa Augustus op de Oranjelaan. Het terrein van het voormalige drinkwaterleidingbedrijf van Dordrecht is in 2006 getransformeerd tot ca 1,5 hectare (moes)tuinen met een restaurant en een hotel. Er wordt overwegend gewerkt met biologische producten. De gegrilde groenten die we bestelden kwamen dus zo vanuit de tuin op ons bord! Ook het zuurdesembrood is hier heerlijk. Na de lunch keken we onze ogen uit in het winkeltje aan de voorzijde. Hier vind je leuke gadgets, oud speelgoed, bloempotten, kookboeken en nog veel andere leuke cadeaus.

 Hoe dichter bij Dordt… hoe leuker het wordt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply