Amsterdam, Community

Het Amsterdam van Joline Jolink

We vroegen een aantal BB’s (Bekende – Amsterdamse! – Bloggers) naar zijn of haar 5 favoriete plekken in Amsterdam. Mode ontwerpster (en persoonlijke heldin) Joline Jolink neemt het stokje van Paul Domen:

We beginnen in het Westerpark van Amsterdam met een rondje hardlopen. Van de hectiek van de stad, met zijn toerisme, uitgaanspubliek en drukke verkeer is hier niets te merken als je rond 7 uur je benen strekt. Nu het lente is geniet je in alle rust van vogels die takjes bij elkaar sprokkelen voor een nest en hun mooiste lied zingen. De bomen zitten vol knoppen, de konijntjes zijn uit hun winterslaap ontwaakt, nevel trekt op uit de watertuin. Hmmmm, ook dit is Amsterdam!

appeltaart winkel 43

Koffie. Op zoveel plekken kun je goed koffie drinken in Amsterdam. Niet voor de beste koffie maar wel voor de beroemdste appeltaart fietsen we naar de Noordermarkt. Bij Winkel op nummer 43 gaan er tientallen, op zonnige zaterdagen zelfs honderden, zelfgemaakte appeltaarten doorheen. Die moet je gewoon geproefd hebben. Ook al zit het terras altijd vol.

Als je toch aan het begin van de Westerstraat staat, loop Moooi gallery in op nummer 187 voor een shot design, furniture, kunst en boeken. Je kunt er ook voor kiezen links de Prinsengracht op te lopen en jezelf te trakteren op een prachtige bloem van het fantastische Pompon op nummer 8/10.

Fiets door naar de negen straatjes. Hier is het altijd druk, altijd gezellig. Wat maakt deze buurt zo’n fijne, unieke plek om te slenteren en te shoppen? Alle boetieks brengen iets eigens. Een bijzondere collectie of een echt Amsterdams warm welkom.

Natuurlijk is mijn winkel hier een must see! In de Huidenstraat op nummer 21 ontdek je twee verdiepingen vol luxe knitwear, fijne basics in organic cotton, mooie blazers, jumpsuits, jurken en.. de perfecte broek. Comfortabele, toch nette, maar ook stoere broeken zijn mijn specialiteit en vrouwen komen er trouw ieder seizoen voor terug.
Naast Joline Jolink zit een kleine winkel, Jo Jo geheten (echt waar!) met herencollecties in een outlet formule. Hier vind je als man soms net die ene maffe slangenprintbroek van Margiela in jouw maat of dat toffe jasje van Gucci.

In het verlengde van de Huidenstraat ligt de Runstraat. Skins Cosmetics is een snoepwinkel voor vrouwen die van beauty en luxe houden.

17u. Een uurtje pilates bij Shape-all-in. Tatiana en Conny zijn mijn favoriete pilates teachers!

We sluiten de dag af bij Pinsas. Dat Westerpark mijn buurt is had je misschien al door. Maar Pinsas staat op het punt om niet alleen buurtgenoten te bedienen, maar liefhebbers voor de Italiaanse keuken vanuit de hele stad te trekken. Dat daar qua inrichting van de zaak nog wel iets voor moet gebeuren is duidelijk. Maar die pizza‘s! Je proeft de authentieke italiaanse bereiding, de biologische verse ingredienten en de liefde bij elke hap. Ohja, je komt hier niet voor een snelle hap, je zult de tijd moeten nemen. En zo is de cirkel rond en hebben we weer de rust gevonden in de hectiek van Amsterdam.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply