Community, Rotterdam

Rondje Rotterdam van Kirsten van der Stelt – Genieten op zaterdag

Het is zaterdag en m’n beste vriend is met z’n vriendin op bezoek bij mij in Rotterdam. Helaas hebben we slechts 1 dag de tijd om het beste van Rotterdam mee te pikken. Ik besluit er een vol maar tevens relaxt dagje van te maken zodat ze vol positieve indrukken Rotterdam zullen verlaten.

Picknick
Het is 12.00 en iedereen is nog een beetje brak van de vorige avond. Tijd om ergens te gaan ontbijten. Ik neem hen gezellig mee naar Picknick; mijn buurthangout. We bestellen o.a. een Picknick ontbijtplank; een plankje vol met verschillend broodbeleg, eitjes, brood en ander lekkers. Natuurlijk mogen de glazen thee voor €1,-, de verse sapjes en wat taart niet ontbreken na onze kater van vorige nacht.

Kralingse bos
Na ons buikje vol te hebben gegeten besluiten we te gaan genieten van de mooie herfstdag. We pakken de fiets richting het Kralingse bos. Om 15.00 komen we aan en besluiten een rondje om de plas te lopen te lopen. Natuurlijk mag je bij een bezoek aan het Kralingse bos niet de hertjes vergeten.

Langzaam aan valt de schemering over de stad. Het uitzicht wat je krijgt vanaf de andere kant van de plas is het mooiste van Rotterdam, vooral in deze tijd van het jaar. We maken wat foto’s en keren terug naar mijn huis om ons op te tutten voor de avond.

Gamasot
Gekleed in onze nieuwe outfit hebben wij besloten om te gaan eten bij Gamasot, de Koreaan van Rotterdam. Het is altijd spannend of er een tafeltje is maar we hebben geluk, we kunnen terecht. We besluiten van alles wat te nemen en het lekkers op tafel te delen. Sushi, dumplings, beef noodles, de hele mikmak komt voorbij.
NRC
Na ons laidback dagje is het tijd om alvast in de uitgaanssfeer te komen. We gaan een drankje doen bij NRC. Aangezien mijn vriend Rotterdam al redelijk kent is het vanavond tijd om de nieuwe spots te laten zien. Genietend van de Riojo bespreken we onze stapplannen. Aangezien Rotterdam bekent staat om zijn club scene moet ik met iets indrukwekkends komen.

Perron
Next and last stop; Perron. Het is belangrijk zo’n mooie dag feestelijk af te sluiten. In Perron zit je goed als je los wilt gaan. Ik nodig al mijn vrienden uit, we gaan door tot de laatste uurtjes en beleven een nacht om nooit meer te vergeten. Echter, denk er wel aan de plasstempel van je hand te wassen voor het slapen gaan. Het is knap lullig als je wakker word zoals ik.


In de komende weken zullen de ‘rondjes Rotterdam’ van een aantal topgebruikers van Tupalo verschijnen met het allerbeste wat de havenstad te bieden heeft. Vandaag was de beurt aan Kirsten van der Stelt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply