Community, Rotterdam

Rotterdam ontdekken met @RauwCC

Niemand kent Rotterdam beter dan de mensen die er zelf wonen. Mensen die er elke dag boodschappen doen, werken, eten en feesten. In onze eindeloze zoektocht naar de gaafste plekken van 010 vragen we deze Rotterdammers van tijd tot tijd om tips, deze week deden we een kopje koffie met Maarten Reijgersberg, online beter bekend als @RauwCC.

Van gehaktbal tot sterrenrestaurant. Rotterdam op z’n Rauwst.

Stiekem is Maarten helemaal geen ‘echte’ Rotterdammer, deze baardman is geboren en getogen in Haarlem. Tijdens zijn studie aan de Kunstacademie is hij in Rotterdam komen wonen, 16 jaar later woont hij achter het Centraal Station en voelt hij zich een echte havensteder. We kennen Maarten van zijn social media bedrijf RauwCC dat hij in 2010 heeft opgericht. Met succes, want dit jaar was hij nog genomineerd voor een Ketelbinkie prijs.

Maar wat zijn de favo plekken van Maarten? Om direct met de deur in huis te vallen noemt hij sterrenrestaurant Ivy. Hier sluit hij regelmatig zijn workshops af met een lunch. Voor een meer casual lunch of borrel gaat hij naar Verhip, ‘een echte Rotterdamse plek met sfeer. Zowel de eigenaren als de mensen die er komen zijn relaxed.’ En om het rondje Lloydkwartier af te maken noemt Maarten ook De Machinist. Hier begon RauwCC kantoor te houden en zit de kleine van Maarten op de kinderopvang (De Kleine Machinist).

Na het noemen van wat andere spots begint Maarten te lachen. ‘Joël Ferdinandus heeft het gras voor mijn voeten weggemaaid met zijn favo spots. Want Corbeau, Little V, Schorem en Van Dalen zijn mijn favo’s!’ Dan maar andere spots bedenken om te noemen.

De beste pizza eet je volgens Maarten bij O’Pazzo, ‘ze gebruiken hier veel kaas, ik hou ervan!’ Bazar, is een typische cliché plek, maar blijft een favo spot, ook voor ontbijt. En anders lekker naar Dunya, ‘voor als je wel zin hebt in Bazar, maar geen zin hebt in Bazar.’ Verder kun je hem vinden bij Ketelbinkie winnaar NRC; ‘een terechte winnaar!’ en Panini; ‘heerlijke staand je espresso drinken en een broodje eten.’ En de Ballentent, voor de beste bal van Rotterdam (en Nederland).

Met Reva Mila gaat Maarten graag naar Professor Plons in het Maritiem Museum of naar de grote speeltuin bij Weena. Ook gaat Maarten vaak winkelen met zijn vrouw. Bij SHPPR, Nummer 13 voor design en Bonbonontheblock voor kids. Maar ook Kookpunt is een plek waar Maarten erg blij van wordt. En zo’n dagje lekker afsluiten met koekjes van Koekela. Een drankje wordt gedaan in de tofste kroeg van Rotterdam; de Tiki bar.

Even ontspannen doet Maarten bijvoorbeeld bij De Schone Lei aan de Kralingse Plas of gewoon lekker in Het Park of de Euromast.

Thanks voor alle tips Maarten, we gaan het checken!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply moniek July 4, 2012 at 10:31 pm

  Haha, ik heb nog steeds heel veel mooie tips voor je.. Trust me ;-)

 • Reply Hoof July 4, 2012 at 6:14 pm

  Nou. Mij hoeven jullie niet meer te vragen. Inmiddels zijn alle favo spots gecovered door deze Rotterdamste Rotterdammert..

 • Reply moniek July 4, 2012 at 4:11 pm

  Doe mij ook maar een stukje ;-)

 • Reply Elise July 4, 2012 at 4:05 pm

  Nu heb ik zin in worteltaart.. ;-)

 • Leave a Reply