Community, Rotterdam

Wandelroutes Rotterdam deel #1 Bruggentour

Wandelen klinkt misschien een beetje suf, maar met een heerlijk lentezonnetje en een leuke route is het de ideale dagbesteding. Zeker als je wat actiever wilt zijn en tegelijkertijd je stad wilt ontdekken. Daarom hebben wij een leuke wandelroute voor je uitgestippeld in Rotterdam. Van Katendrecht naar Vroesenpark. Klik op de kaart hiernaast voor de visuele details!

Feiten
Lengte: ongeveer 7 km, afhankelijk van afdwalingen in het centrum
Aantal bruggen: Minimaal 4
Waar is Wally: Hijgende fietsers op de Willemsbrug, chillende hangjongeren op de Provenierssingel, ten minste 1 ontbloot bovenlichaam van bejaarde man

We nemen het openbaar vervoer naar metrostation Rijnhaven. Hier stappen we uit, Katendrecht op. Ik spotte hier een groot Las Vegas bord en zag verschillende, coole street art. Via de delistraat met de leuke tentjes zoals Tsjechov and Co letterencafé, Kwiezien en Deli Bird lopen we de hoek om naar Warmoes voor een gezonde lunch op het terras. Via de Rijnhavenbrug betreden we Kop van Zuid en bekijken we het aangemeerde schip en de zonnende mensen op het gras bij Hotel New York. Eerst langs het water en later via het Fotomuseum en Las Palmas begeven we ons op het drukke kruispunt van Wilhelminaplein waar we kunnen genieten van de grootste zwaan van Rotterdam; de Erasmusbrug.

In de verte zien we de Hef en lopen we langs oude fietsen en een gedenkteken op de Stieltjesstraat. Met de brug naar Noordereiland. Hier blikken we even naar binnen bij Tante Nino alvorens we via de Willemsbrug de eilanden verlaten. Op de brug genieten we van het uitzicht en bekijken we het kunstwerk van de oude Willemsbrug. Via de trap verlaten we de rode brug en lopen richting de oude haven. Even voel ik me weer thuis tussen de geuren van pek en laswerk van de werf. Dan worden we overladen met ongeveer alle studenten van Rotterdam die hier aan het water op een terras zitten. Hier vind je onder andere Villa Kakelbont, Plan C en Mooii. Over het marktplein bij Blaak gaan we linksaf de Hoogstraat in. Het wordt snel duidelijk dat je het shopgedeelte van Rotterdam inloopt, want de Invito’s, Vero Moda‘s en budgetshops schieten hier als paddenstoelen uit de grond.

Het is logisch dat je je niet kunt bedwingen en enkele winkels aandoet in de stad. Na wat afleiding belanden we weer op de Westersingel waar we onze voeten beginnen te voelen en we voort maken richting Centraal Station. Met een shot koffie van Lebkov genieten we van de eendjes aan de Provenierssingel en maken we voort richting de wijk Blijdorp. Bij de Plus op Stadhoudersplein slaan we genoeg voedsel in voor een heel weeshuis en grissen we even snel ergens een picknickkleed en -mand vandaan. Dan ploffen we neer in het Vroesenpark en verwennen we onszelf met lekkernijen. Hartje zomer ga je natuurlijk barbecuen. Kan je hebben met zo’n strak afgetraind wandellijf!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply De 10 gaafste toeristische trekpleisters van Rotterdam | The Tupalo.com Blog October 3, 2012 at 9:17 pm

    […] De bruggen – De Erasmusbrug, de Willemsbrug. de Hef, de Rijnhavenbrug, de Luchtsingel. Je doet ze alleen eer aan door er overheen te wandelen. Tupa tip: Bruggen wandelroute […]

  • Leave a Reply