surfpop
Community, Den Haag

‘Die andere 10’ – Rosalie Ruardy’s Den Haag

TOP 10 Haagse Pareltjes

Rosalie Ruardy, conversation manager bij IN10, merkte op dat ze nog wel wat hotspots miste in de Haagse top 10 van de vrienden van Moniek, onze community manager in Rotterdam. Wie zijn wij dan om haar de kans te misgunnen ze alsnog te noemen, hier, op het Tupalo blog? Juist. Hier komen ze:

FAST Surfdorp

Wat drie jaar geleden nog een kale vlakte was, is nu (godzijdank) FAST Surfdorp. Het is een unieke en heerlijke plek aan de boulevard in Scheveningen. Het is een beach-hostel, je hebt er kampeer en camperplaatsen, een restaurant, kunstprojecten, een surfwinkel, surflessen, boardopslag, vergaderruimtes, ga zo maar door. Je kan hier prima overdag rondhangen, skaten, een hapje te lunchen, om vervolgens ’s avonds de zonsondergang te bekijken met een biertje in je hand terwijl iemand een relaxte tune speelt op een gitaar bij het kampvuur… Er worden daarnaast regelmatig festivals met live optredens gehouden, die vaak gratis zijn. Maar ook de feestjes tot diep in de nacht zijn hier helemaal goed: Het gaat echt los! In mei is FAST winnaar geworden van de Holland Doc Droomstad in Nederland. Tof! Check het filmpje.

surfpop

De Staat

Ik heb een voorliefde voor het strand. En de beste feestjes vinden op het moment plaats bij De Staat op het Zuiderstrand. Sander Kleinenberg, Kraak & Smaak, Boemklatschj, Dekmantel en Klub Tropicana geven hier feestjes waarbij je wel moet dansen. Ook overdag is het hier fijn. De lunchkaart is goed en het sfeertje ook.

De Waterkant

‘Als tegenwicht voor het massavermaak aan de boulevard is er de Waterkant. En dat is waar. Het is een schatje. Verborgen in het rosarium in het Westbroekpark. Je kan er ook komen via het pondje vanaf de Haringkade. Ook is er zo’n twee keer per zomer een heftig feest, waarbij de bunker open gaat en daar gedanst kan worden op een mix van discobeats en technoknallers. Hou daarvoor de Facebook pagina in de gaten. Ze zijn open van Koninginne- tot Prinsjesdag, van 10.00 tot 21.00.

waterkant

Grapes & Olives

Het leukste restaurantje van Den Haag. Verwacht kleine hapjes in de vorm van tapas, bijzondere gerechtjes, zoals sardientjes in broodkruim met rozijntjes gerold in ontbijtspek. Hier serveren ze producten van hoge kwaliteit (kazen en worsten uit Spanje, Italië), maar helemaal niet overpriced. Ze stonden niet voor niets weken op nummer 1 op IENS Den Haag. De wijnen zijn hier goddelijk, je zit er altijd knus binnen of op het terras in de laatste zonnestraaltjes. Er worden hier regelmatig jazz feestjes gehouden. Kies voor de proeverij en geef de kok de vrije hand, je zult er geen spijt van krijgen. En als je er bent, doe Joris (de eigenaar) de groeten van me, vind ‘ie leuk.

‘t Achterommetje

Snoepig lunchtentje waar super blije dames je broodjes in mannenporties serveren. Op Special Bite is een recensie te lezen die spot on is. Denk huisgemaakt, veel, lekker. Als je van ’t Achterommetje niet blij wordt dan weet ik het ook niet meer!

PIP

In 2007 opende Stichting PIP haar deuren in de BINK36 met als doel een laamgrempelige plek te creeeren voor en door mensen die dezelfde visie delen: een positieve bijdrage leveren aan het culturele klimaat in Den Haag. Het is een eigenwijs cultuurpodium, wat al feestjes gaf lang voordat de vergunningen rond waren. En eerlijk is eerlijk: Hier moet je zijn voor de feestjes. Eigenaar Steven van Lummel weet wel hoe je dat doet. Zo is het Halloween feest inmiddels berucht (zie mij fist pumpen op 1.52). Hou de Facebook pagina in de gaten voor feestjes en evenementen.

pip

De Overkant

Lunchtentje waar je heerlijke broodjes en stukken taart kunt eten, maar je kan het ook meenemen. Handig! Vooral omdat het op de Stationsweg zit, nummer 32: op een steenworp afstand van Station Holland Spoor.

Rootz at the Harbour

Rootz in de stad is een begrip. Een belgisch biercafé met een menukaart waar je spontaan van gaat watertanden. De nieuwste tent van Roland, de eigenaar, is Rootz at the Harbour. Een schot in de roos. Belgisch bier en een kaart waar de lekkerste entrecote van de stad te vinden is. Ook de risotto met coquilles en garnalen is niet te versmaden.

Lola Bikes & Koffie

Vast onnodig om nog een keer te noemen, maar deze tent mag niet in deze top 10 ontbreken. Mocht je het gemist hebben, lees hier de review. Heerlijke koffie, een barista die weet wat hij doet, en prachtige fietsen natuurlijk.

lola bikes Den Haag

Le Cafe

Piepklein restaurantje waar ze typische, heerlijke (en redelijk betaalbare) franse gerechten serveren, in een ‘eetcafé’ sfeer. Frans eten met een Haagse mentaliteit dus. Fantastisch! Verscholen in de schattige Oude Molstraat. Als je hier klaar bent, loop dan gelijk even bij de Huppeldepup naar binnen. Een pub die in het weekend altijd stampvol zit met leuke mensen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply