Bird
Community, Rotterdam

Koninginnedag (/nacht) vier je in… Rotterdam!

Laat Amsterdam lekker voor wat het is. Veel te druk. Veel te veel toeristen. Koninginnedag (en nacht!) vier je in Rotterdam. Waar? Hier:

Nacht
Tijdens Koninginnedag viert Rotown haar 25-jarig bestaan en ze pakken uit met een spraakmakend jubileumprogramma. Legendarische undergroundband Spasmodique geeft een eenmalig (en volledig uitverkocht) reünieconcert, omlijst met een fijne dj-set van Rats On Rafts.

Spasmodique

Holy Gemoly Super Secret Queensnight Rot’am City Fundraising party in BAR. Met o.a. dj’s Spectacular & Spectacular, Spacemaker, Charlotte van Zanten en optredens van de Uke Box en Allochtoontje Lager. De entree is twee euro, maar tegelijk een ticket voor de loterij waarin je een Bienale tour voor twee personen ter waarde van 75 euro kunt winnen. En: alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Meer van de Nederlandstalige meezingerts? Dan is Nacht van Oranje in Ahoy ‘echt jouw ding’.

Ben je de nacht voor één van de leukste feestdagen van het jaar toevallig niet in het Rotterdamse uitgaansleven te vinden, maar in Delft? De Kurk, De Kromme, Feestcafé the Limit in verbouwing, Bar 23, Ciccionina en Quachet Evenementen hebben het een en ander op poten gezet in de Kromstraat.

Dag
In de categorie vrijmarkten… Je vindt een vrijmarkt op het Rodondendronplein en de Peppelweg. In Delfshaven is het Heemraadsplein de aangewezen plek om rommeltjes te (ver)kopen. Top-tip-van-de-dag? De Grote Lastplak Veiling, van elf tot vier, in het Nieuw Rotterdams Café.

Bird

Het terras voor de Mini Mall is tijdens Koninginnedag hét podium voor liefhebbers van jazz, funk en soul. Vanaf 12.00 uur kun je genieten van Fat Lady Soundsystem, Astraynutz, Rude Beats en Ron-Le Bass. En een overheerlijke BIRD Burger uiteraard. BIRD verlengt het Oranjefeestje met maar liefst vier uur met Jeff Solo, Mike Special, Th’acquisition, Mr Nice Guy, Thelonious, Phil Peoples en MC Alainde Lon. Lekker veel dansen voor weinig euri (5 euro om precies te zijn)!

oranje bitter

HET feest der feesten is natuurlijk Oranje Bitter op de Parklaan, met de volgende belofte: ‘dit jaar wordt nog een beetje gekker, beter, harder, groter, groener’. Waarschijnlijk verschrikkelijk uitverkocht ook, want het beloofd prima weer te worden.

Op Koninginnedag wordt er rond 22:30 een groot vuurwerk afgestoken op de Maas.

Twee dagen feest niet genoeg? Tiki’s organiseert dinsdag Tiki’s Jamsessie: De Koninklijke Kater Editie, ‘het muziekfeestje waarbij geen genre geschuwd wordt en geen voetje op de vloer blijft’!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oli4B April 26, 2012 at 3:23 pm

    Graag die Lastplakveiling beetje stilhouden, moet daar nml mijn grote slag gaan slaan, geen zin in prijsopdrijvers ;-)

    • Reply floor April 26, 2012 at 6:01 pm

      Hahaha o sorry Oli4b!!!

    Leave a Reply