Community, Tupalo

“We hebben bijna Risk gewonnen wánt op 1 na zijn alle continenten vertegenwoordigd!”

Over een kleine 2 weken is het zover: op vrijdag 30 maart wordt er massaal (en acht uur lang) overgewerkt voor het goede doel. Ik sprak met hoofd-initiatiefnemers Nynke Vos en Herman Kopinga.

8 hours overtime

Op hoeveel steden staat de teller?
“Zéker 15 steden doen dit jaar aan 8 uur overwerken, waaronder San Fransisco, Wenen, Sydney, Rio de Janeiro en Berlijn. Wij gaan ‘t spektakel in Münster meemaken.”

Hoe ziet de organisatie er uit?
“Ons hoofdkwartier ziet er elk overleg ongeveer zo uit: 80% kroeg, 20% keukentafel. En 20% koffie, 30% thee, 40% port, 10% vitaminespul. We drijven op enthousiasme, ongezonde dosis naïviteit en een vleugje professionele luiheid. ”

Dat Nynke en Herman drijven op enthousiasme blijkt uit sudden outbursts: “we krijgen ‘opeens’ een mailtje binnen van María Inés Garcia dat ze graag mee wil doen en in Segovia woont omdat (nu komt ie) haar vriendin uit Rio de Janeiro zo enthousiast is geworden!”

Vergelijkbaar verhaal: iemand in Berlijn heeft een beheerder van een expositieruimte in San Francisco enthousiast gemaakt, hence the SF editie.

Mijlpalen so far?
Mijlpaal: realiseren dat we bijna Risk gewonnen hebben wánt op 1 na alle continenten zijn vertegenwoordigd.
Mijlpaal: het maakt niet uit wat wij twee willen, 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel is een soort toverspreuk met positieve prikkel die overal op de wereld blijkt te werken. Vervolgens is het de truc om niet in de weg te gaan staan van de potentie die daar in zit.
Mijlpaal: dat 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel inmiddels internationaal is zorgt voor een extra boost, ook voor al bestaande NL organisatoren.

Waar verheugen jullie je het meest op?
“We verheugen ons ‘t meeste op de foto’s en filmpjes uit de rest van de wereld. Dat we met die hippe verbindingsdingen kunnen meemaken dat Sydney klaar is op ‘t moment dat Europa ongeveer begint. En op de bank slapen in Münster omdat iemand dat aanbood en we graag in ‘t buitenland dit feestje willen meemaken.

Dat ‘t ‘gewoon werkt’ lijkt ons het mooiste resultaat en eigenlijk hoort die ook al bij de gehaalde mijlpalen. Onze ambitie lag bij ongeveer 10 steden die dan een beetje over de wereld verspreid liggen. Als er dan opeens steden zich aanmelden waar je Google Maps voor nodig hebt om er achter te komen waar het ligt maakt wel iets heel merkwaardigs wakker!”

Wat kan er beter (een vraag die Herman en Nynke voor het gemak zelf even toegevoegd hebben)?
– Hoe kun je zó communiceren dat iedereen ‘t zelf gewoon oppakt en z’n eigen project maakt. Dat is onze centrale uitdaging geweest en zal het nog wel een tijdje blijven.
– Onderdeel daarvan: intercultureel helder concept.
– Minder willen.
– Minder wij zeggen.

Volg de Weense editie via de Facebook page en/of via Twitter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply