WAVE Rotterdam
Community, Rotterdam

Het Rotterdam van WAVE – Lingerie ruilen kan, maar dan wel binnen 2 dagen

Iddo Drevijn en Bouke Verwijs zijn WAVE. Je kent ze wellicht beter als die gasten van de ode aan de kapsalon en/of de mannen die bingoen weer bon-ton maakten. En ja, WAVE heeft een Facebook page. Voor Tupalo.com stelden ze een lijst samen van de 5 plekken die ze met hun moeders zouden aandoen:

WAVE Rotterdam

5 x Rotterdam met moeders, zeg nou zelf, dan krab je even achter je oren. Want je wil je eigen allerliefste moeder van de hele wereld toch totaal verrassen? Om te beginnen pakken wij van WAVE dus een dikke rooie stift, en zetten een vadsige streep door dat hele Rotterdam Noord. Want vandaag, lieve mamma, gaan we naar Zuid; ja toch? Dapper knikt ze van ja. Welkom in misschien wel de Rotterdamste kant van Rotterdam!

Nails in Color
De metro brengt ons naar het overdekte hart van Rotterdam Zuid: oftewel Zuidplein, daar begint onze onvergetelijke dag. Niets is fijner dan poezelige handjes en versierde nagels. Als je echt van iemand houdt, dan neem je die persoon mee naar ‘Nails in Color’ in Winkelcentrum Zuidplein (tegenover V&D). In een mum van tijd zijn de handjes shop-ready gestreken door vriendelijk personeel. Voor de partner, minnaar of zoon is er tijdens de behandeling de gelegenheid vitrines door te spitten op zoek naar dat ene prachtige juweel voor zijn allerliefste. Jawel, ‘Nails in Color’ is namelijk een 2-in-1 winkelervaring! Je kan er nageltjes veilen én sieraden kopen!
Nails in Color Rotterdam

De Vietnamese nagelvirtuoos Hoa, brengt aandachtig een laatste laagje gloss op mamma’s nagels aan. Ze vertelt in gebroken Nederlands dat ze in Hoogvliet woont, en lacht een verlegen glimlach. Terwijl de open gespleten zonnenbloempitten worden weggeveegd, druppelen er nieuwe klanten binnen. Dit is HaNoi maar dan in het klein. Moeder kijkt naar haar handen en glundert.

Nails in Color Rotterdam

Lunchroom Arty
Manicure & pedicure maakt dorstig. Gelukkig is er op Zuidplein een groot aanbod drinkgelegenheden. Wij strijken neer op het ruim opgezette terras van Lunchroom Arty. Het enige wat ontbreekt is een stralend zonnetje. Voor de rest is het hier altijd warm en valt er altijd wat te beleven. Een kopje koffie met een plakje cake, een likeurtje erbij en een tipje slagroom, is een specialiteit van Arty. wij houden het even bij alleen een kopje DE koffie.

Arty lunchroom Rotterdam

De muziek van Wibi Soerjadi moet je er zelf dan maar even bij denken, want vandaag knallen de hoofdpijn beats van Zwarte Pieten house ons om de oren. Het lijkt het winkelend publiek weinig te deren, al kunnen ze wel een likeurtje gebruiken. Maar goed, voor de rest is Arty een prima plek om de accu tussen het winkelen door op te laden.

Koorn & Co (www.koorn-co.nl)
Voor het echte feest verlaten we het winkelcentrum en rollen we richting het Ikazia ziekenhuis. Niet om cliniclowns in het wild te spotten, maar om het legendarische Koorn en Co feestartikelen te bezoeken, dat tegenover het hospitaal ligt. Hier hebben ze helemaal geen likeurtje nodig om van het leven een onvergetelijk feest te maken. Mijters, Burka’s, voorbind torso’s & opplak wenkbrauwen. Enfin, bedenk het maar en bij Koorn verkopen ze het wel.

Koorn & Co Rotterdam

De uiterst vriendelijke eigenaar knipoogt charmant naar moeder. En dat niet alleen, we horen ook een aantal anekdotes over het oude Rotterdam. Weemoed? Zeker niet. Eerder een realist in leven. Volgens Koorn is de hit van dit jaar de lederhosen en valt de verkoop van pieten pakken erg tegen. Maar goed; eigenlijk is het altijd feest en valt er geen pijl op te trekken. Wij zetten onze feestmuts op en verlaten goedgemutst de feestwinkel der feestwinkels. Een ding is zeker, het feest is de brug over en onder de rivieren!

Shop Erotica
Terwijl de duisternis haar intreden doet verlangen wij naar warmte. Warmte is een rekbaar begrip en voordat we een vorkje prikken besluiten we een bezoek te brengen aan dé lingeriespeciaalzaak van dit stadsdeel. Shop Erotica gelegen aan de Pleinweg is al vele jaren een begrip. Lingerie ruilen kan bij Shop Erotica, maar dan wel binnen twee dagen.

Narala
Wij hebben van al die verleiding een ontzettende honger gekregen. We duiken de Dortselaan op. Halverwege belanden we bij Narala. Deze zaak is een begrip bij de Pakistani’s en Hindoes in onze stad. De heren van WAVE tippen deze gelegenheid met *****. Stap binnen en je waant je in Karachi, maar dan op z’n Rotterdams. We worden beleefd geholpen en krijgen uitleg over al het lekkers dat zij verkopen.

Narala Rotterdam

De vitrine is gevuld met zoete lekkernij, en een waar visueel spektakel. Maar we beginnen met een hartige hap. Chicken Vindaloo & Dhaal Tarka. Jammie, jammie, jammie, dit is onwijs lekker. Bij dit alles drinken we een groene Fernandes. Het is vriendelijkheid troef op de Dortselaan. Terwijl onze buiken uitpuilen en we echt geen hap meer kunnen slikken staat de eigenaar erop dat we zijn delicatessen proeven. De smaak van amandel en kokos doet de roep om meer van dit soort plekjes in Rotterdam luidkeels vergroten. Buiten staan drie stralende mensen in Rotterdam Zuid.

Lunchroom Arty Rotterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply