Community, Rotterdam

Rotterdam ontdekken met @CarolineDeJager

Niemand kent Rotterdam beter dan de mensen die er zelf wonen. Mensen die er elke dag boodschappen doen, werken, eten en feesten. In onze eindeloze zoektocht naar de gaafste plekken van 010 vragen we deze Rotterdammers van tijd tot tijd om tips, deze week dronken we een kopje koffie bij het Wester Paviljoen met Caroline De Jager.

We kennen Caroline van de eerste pop-up store in Nederland. Samen met compagnon Donya introduceerde zij het eerste reizende warenhuis. Na 2 jaar succes werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en vandaag de dag is Caroline adviseur, docent en nauw betrokken bij het eerste stuk van de Nieuwe Binnenweg een actieve vereniging van ruim 100 bedrijven, wat weer een onderdeel is van Downtown Rotterdam (een samenwerking van Nieuwe Binnenweg, Oude Binnenweg, West Kruiskade, Van Oldenbarnevelstraat en Witte de Withstraat).

In 1988 kwam Caroline in Rotterdam wonen voor haar studie aan de Erasmus Universiteit. Momenteel woont ze in Kralingen. Caroline leeft heel bewust. Tijdens het interview kwamen dan ook vooral bio spots aan bod waar ze haar verschillende boodschappen doet, uit eten gaat en kleding koopt.

Bij een heerlijk ontbijtje kan zuurdesembrood niet ontbreken, die haalt Caroline bij Jordy’s bakery of Het Bammetje. Voor de wekelijkse groenten en fruit aanvulling kunnen we haar vinden op de markt. Maar ook in de groene passage koopt ze (verse) biologische producten. Ze is erg benieuwd naar Marqt dat later dit jaar geopend zal worden op de Binnenrotte. Voor lekkere hapjes en delicatessen gaat ze naar Buiten op de Binnenweg van Erik die zelfs van zijn inrichting een feestje maakt. De wijntjes worden ‘natuurlijk’ gescoord bij goede vriendin Odile Hemmen, maar soms ook bij De Gouden Ton.

De fantastische krullen van Caroline hebben een beetje hulp gehad van de wonderhandjes van Whoops. ‘De beste kapper van Rotterdam, geweldige kleurspecialist.’ Hier laat ze tegelijkertijd haar nagels doen. Voor kleding is er maar één spot waar ze met liefde shopt. Wendela van Dijk. Punt. ‘Als ik zou kunnen zou ik hier elke dag shoppen.’ Maar voor een zakelijk truitje of jasje kan ze ook voor de bijl gaan bij Mostert & Van Leeuwen.

De beste koffie van Rotterdam drink je bij Hopper en bij Dudok kun je gewoon heel mooi zitten. Uit eten gaat Caroline graag bij Z&M. In dit bijzondere restaurantje is alles biologisch. ‘Het zijn creatieve, vernieuwende mensen.’ Een echte must go dus! En zo zijn er nog tal van plekken en ondernemers in Rotterdam die een shout out verdienen: lokale held Joël van LokalHeroz en Zomers voor de meest prachtige luxe bloemstukken.

Thanks voor alle tips Caroline, we gaan het checken!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply