Amsterdam

De mooiste en eerlijkste winkels van Amsterdam

Niet alle begeerlijke spullen die je kunt kopen in onze stad komen op een even nette manier tot stand. Toch hoeft je geest niet meteen af te dwalen naar geitenwollen sokken en gerecyclede stoelen van hennep als je aan verantwoorde producten denkt. Tupalo Amsterdam ging op zoek naar fijne winkels waar je eerlijke spullen kunt kopen. Hier is onze top 3!

Laten we beginnen met Charlie + Mary. Deze twee dames besloten in 2009 om het er maar op te wagen. Ze openden een concept-store in de Gerard Doustraat en de rest is geschiedenis. Bij Charlie en Mary kun je terecht voor gave fashion voor jongens en meisjes. Je kunt met een goed geweten de winkel verlaten, alle spullen zijn op een eerlijke manier gemaakt. De dames zelf noemen hun winkel dan ook een fair concept store.

Ze mag er dan niet al te vaak zijn maar Floortje Dessing woont in Amsterdam en daar bestiert ze Nukuhiva. Floortje kwam tijdens haar reizen veel te veel armoede en ongelijkheid tegen en besloot daar iets aan te doen. Nukuhiva is tot de nok toe gevuld met eerlijke fashion, zo weet je zeker dat degene die jouw kleding gemaakt heeft daar eerlijk voor betaald heeft gekregen.

Je gaat naar Sukha om je huis te versieren. Alles hier is gemaakt met de nodige liefde, aandacht en een sterk gevoel voor ethiek. Sukha verkoopt onder andere NORDBACK, Humanoid en vintage spullen. Ook leuk, op de muren staan prachtige gedichten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply paul May 15, 2012 at 2:55 pm

  Thanks Erwin!
  Ik ga snel even kijken, ben erg benieuwd.

  Cheers,
  Paul

 • Reply Erwin May 14, 2012 at 5:48 pm

  Wederom the usual suspects ;) En van harte gegund.
  Het bárst echter van de mooie en eerlijke (what’s your definition?) winkels in 020…
  De meest recente topper (al is de winkel veel leuker & levendiger dan de site): Fair & Fair! > http://www.fairandfair.nl/home-producten-c-278.html

  Groet,
  Erwin

 • Leave a Reply